Γιατί ξυπνάω με έντονους πόνους στη μέση;

16 Ιανουαρίου 2015
Μιχάλης, 41 ετών ρωτά

ΕΡΩΤΗΜΑ
Καλημέρα σας. Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να σας πω το πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Εδώ και ένα μήνα όταν κοιμάμαι τα βράδια υποφέρω από πόνους στη μέση, οι οποίοι αντανακλούν και στα πλάγια. Θα μπορούσα να πω οτι υποφέρω το πρωί όταν σηκώνομαι απο το κρεβάτι αλλά μετά απο ώρα μου περνάει εντελώς και απλά νιώθω που και που κάτι σαν κράμπες στα πλάγια. Πού μπορεί να οφείλεται και τι πρέπει να κάνω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Στο ερώτημα απάντησε ο Αντώνιος Παρτσινέβελος, Ορθοπεδικός Χειρουργός-Τραυματολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Θα πρέπει να γίνει κλινική εξέταση στη μέση, και τα ισχία και να ζητηθούν αντίστοιχες ακτινογραφίες. Αν ο πόνος δεν υποχωρήσει με αντιφλεγμονώδη αγωγή και επειδή είναι νυκτερινός, μπορεί στην πορεία να απαιτηθούν κι άλλες εξετάσεις και επί ενδείξεων μπορεί να χρειαστεί εκτίμηση και από ρευματολόγο.

 

Σύντομο βιογραφικό
Ο Αντώνης Παρτσινέβελος γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί μόνιμα στο Μαρούσι. Τελείωσε αριστούχος την Πρότυπο Σχολή Αναβρύτων και κατόπιν  εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και αποφοίτησε το 1995. Εν συνεχεία ειδικεύτηκε Ορθοπαιδικός Χειρουργός στην Α΄ Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου ΚΑΤ με ιδιαίτερη εκπαίδευση στην Τραυματιολογία, τις Αθλητικές Κακώσεις, την άκρα χείρα-Μικροχειρουργική, την Σπονδυλική Στήλη και την Οστεοπόρωση. Είναι υπ. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εξειδίκευση στην Οστεοπόρωση (master με τίτλο: «Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών», Ερευνητικό Κέντρο Νοσοκομείου ΚΑΤ, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών). Είναι μέλος του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών. Έχει παρακολουθήσει ειδικά Σεμινάρια επί θεμάτων Τραυματιολογίας, Χειρουργικής Χεριού και Μικροχειρουργικής, Σπονδυλικής Στήλης, Οστεοπόρωσης. 'Εχει  πολλές διαλέξεις, προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις σε Ελληνικά και Διεθνή Ορθοπεδικά Συνέδρια, αλλά και  πλούσιο συγγραφικό έργο σε Ελληνικά και Διεθνή Ορθοπαιδικά συγγράμματα και περιοδικά. Υπήρξε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Ορθοπαιδικών Συνεδρίων, αλλά και διοργανωτής –συντονιστής πολλών Επιστημονικών Ημερίδων στο Δήμο Αμαρουσίου. Έχει διατελέσει Επιμελητής Ορθοπαιδικός Χειρουργός σε Δημόσια Νοσοκομεία.

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ