Γιατί δεν χάνω τα κιλά που θέλω;

16 Ιανουαρίου 2015

ΕΡΩΤΗΜΑ
Γεια σας είμαι 14 χρονών. Είμαι 1,66 και 66 κιλά. Πολλά κορίτσια της ηλικίας μου είναι ψηλότερα από εμένα και ζυγίζουν αρκετά λιγότερα. Έχω προσπαθήσει πολλές φορές να αδυνατίσω αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Πρέπει να φτάσω τουλάχιστον 58 κιλά. Σας παρακαλώ αν μπορείτε βοηθήστε με.

Στο ερώτημα απάντησε η Εκάβη Γεωργουσοπούλου, Διαιτολόγος

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή μου,
Μη συγκρίνεις το βάρος και το ύψος σου με κανέναν άλλον, καθώς κάθε άτομο στην ηλικία σου αναπτύσσεται με το δικό του ρυθμό. Επομένως, κι εσύ μπορεί άμεσα να ψηλώσεις ξαφνικά και να αλλάξει εικόνα το σώμα σου. Τα κιλά σου είναι ελάχιστα αυξημένα για το ύψος σου, οπότε μία καλή συμβουλή είναι να προσπαθήσεις να κρατήσεις σταθερό το βάρος σου χωρίς στερήσεις για ένα διάστημα και να παρατηρείς την πορεία του ύψους σου. Εάν για παράδειγμα ψηλώσεις 4 πόντους στα επόμενο χρόνο, τότε το βάρος σου θα είναι ιδανικό. Βάλε συμμάχους την άσκηση, την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σε ημερήσια βάση, κατανάλωσε από όλες τις ομάδες τροφίμων με μέτρο και θα τα καταφέρεις!

 

Εκάβη Γεωργουσοπούλου

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Χρισ***** ****
17:34 Τρίτη 11/10/2016
Θελω να χασω κιλα για να αρεσω στο αγορι που ειμαι ερωτευμενηΕιμαι 165 και ειμαι 68 κιλαΟλοι οι γιατροι μου ειπαν να κανω διαιταΠηγα σε πολλους διαιτολογους διατροφολογους και μου βαζαν αρκετα δυσκολο προγραμμα πχ πρωινο δημητρμε γαλα μεσημεριανο μια φετα μαρουλι Προσπαθησανα την εφαρμοσω αλλσ κατεληξα στο νοσοκομειο βοηθειστε με Δεν ξερω τι αλλο να κανω
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ