Στο μαγευτικό κρυστάλλινο εργοστάσιο Swarovski-ΦΩΤΟ

16 Ιανουαρίου 2015

Χιλιάδες είναι οι επισκέπτες που βρίσκονται κάθε χρόνο στο Βάτενς προκειμένου να βρεθούν στο μουσείο Swarovski αλλά και τα καταστήματα που υπάρχουν ακριβώς δίπλα από το εργοστάσιο επεξεργασίας και παραγωγής κρυστάλλων. Εκεί όπου ο καθένας μπορεί να βρει από κοσμήματα μέχρι φωτιστικές συνθέσεις, ρολόγια, γυαλιά ηλίου αλλά και κυάλια, διόπτρες και εργαλεία λίανσης και υψηλής ορατότητας.

Όλος ο χώρος έξω από το μουσείο και τα καταστήματα που είναι δίπλα στο εργοστάσιο είναι άκρως εντυπωσιακός. Ένα μεγάλο πάρκο ξεπροβάλλει με που περνάει κανείς από τον έλεγχο εισιτηρίων. Εκεί παίζουν παιδιά ή κάθονται οικογένειες. Περίπου στην μέση του πάρκου βρίσκεται ένα τεράστιο κεφάλι, που έχει δύο μεγάλα κρυστάλλινα μάτια και έναν καταρράκτη που πέφτει με δύναμη από το στόμα του καταλήγοντας μέσα σε μία λίμνη.

Το γιγάντιο αυτό κεφάλι κρύβει το μπλε δωμάτιο των... θησαυρών, που είναι η σάλα εισόδου. Στην μέση του δεσπόζει το Centenar, που είναι ο πιο μεγάλος κρύσταλλος που έχει κοπεί ποτέ. Το μουσείο κρύβει πολλές εκπλήξεις για τον επισκέπτη με κρυστάλλινες δημιουργίες κάθε είδους και αρεσκείας αλλά και έργα από πολύ γνωστούς και παλιούς καλλιτέχνες. Εκτός από το μουσείο (που έχει εισιτήριο 11 ευρώ) βέβαια υπάρχουν τα καταστήματα που είναι προσβάσιμα δίχως κόστος.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο έχει πίσω του μεγάλη ιστορία. Ήταν το 1895 όταν ο Τσέχος Ντανιέλ Σβαρόφσκι άνοιξε το εργοστάσιο επεξεργασίας κρυστάλλων στο Βάτενς της Αυστρίας. Σήμερα οι απόγονοί του έχουν κατακτήσει τον κόσμο με την κρυστάλλινη... μαγεία τους. Η Swarovski είναι μια επιχείρηση με τζίρο 2,87 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,22 δισ. ευρώ προέρχονται από τα κρύσταλλα. Έχει 31.458 εργαζομένους σε 42 γραφεία, 1.218 ιδιόκτητες και 1.000 συνεργαζόμενες μπουτίκ σε όλο τον κόσμο. Όπως προαναφέραμε πλέον παράγει σχεδόν τα... πάντα. 

πηγή:


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θεωρώ ότι είμαι κοντός. Πώς μπορώ να ψηλώσω;
Ενδοκρινολογία/Διαβητολογία
Θεωρώ ότι είμαι κοντός. Πώς μπορώ να ψηλώσω;
Ρύζι με τόνο
Light & Υγιεινά
Ρύζι με τόνο
Άγχος και αλκοόλ: Τι συμβαίνει όταν συνδυάζονται;
Ούτε το αλκοόλ δεν μου μειώνει το άγχος,...
Φίλοι VS σχέση: Ποιος θα επικρατήσει;
Να τον αφήσω να φύγει και να είμαι διπλά...