«Κλειδιά η ενέργεια και η συγκέντρωση»

Ο Άρης υποδέχεται αύριο Σάββατο (17/1, 17:00) στο Παλέ το Ρέθυμνο για την 13η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ χωρίς να έχει πολλά περιθώρια για άλλες απώλειες στην έδρα του μετά την ήττα από τον Κολοσσό Ρόδου.
Ο Δημήτρης Πρίφτης, προπονητής των «κίτρινων», τόνισε ότι είναι σημαντικό για την ομάδα του να έχει τις λιγότερες δυνατές απώλειες στο «Nick Galis Hall». Οι δηλώσεις του Πρίφτη:
Για τη σημασία του αγώνα για τον Άρη: «Είναι ένα ματς στο γήπεδό μας που πρέπει να κερδίσουμε. Είναι σημαντικό να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες στην έδρα μας».
Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Κλειδί είναι η ενέργεια που πρέπει να βγάλουμε στο γήπεδο και η πολύ μεγάλη συγκέντρωση για 40 λεπτά».
Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Το Ρέθυμνο έχει μία πολύ καλή παρουσία σε όλη τη διάρκεια του πρώτου γύρου. Φαίνεται ότι είναι μία πολύ δυνατή ομάδα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι της. Προέρχεται από δύο ήττες και σίγουρα θα έχει με υψηλό κίνητρο σ’ αυτό το παιχνίδι».
Για το πού θα στηριχθεί ο Άρης: «Θα πρέπει να είμαστε συνεπείς στο αμυντικό τρανζίσιον και στο αμυντικό ριμπάουντ τα οποία είναι τα δυνατά σημεία του αντιπάλου».
Ο Άρης θέλει να σταματήσει το γρήγορο παιχνίδι του Ρεθύμνου σύμφωνα με τον Στέλιο Πουλιανίτη. Οι τοποθετήσεις του 20χρόνου γκαρντ των «κίτρινων»:
Για τη σημασία του αγώνα για τον Άρη: «Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας Χρειαζόμαστε τη νίκη όπως σε όλα τα εντός έδρας ματς και θα κάνουμε τα πάντα για να την κατακτήσουμε».
Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Η άμυνα θα είναι το κλειδί για τη νίκη. Μέσω αυτής πρέπει να σταματήσουμε το γρήγορο παιχνίδι του Ρεθύμνου».
Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Το Ρέθυμνο είναι πολύ αθλητική ομάδα και έχει ως όπλα του το τρανζίσιον παιχνίδι, αλλά και το επιθετικό ριμπάουντ. Είναι δύο τομείς που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα για να είμαστε εμείς που θα χαμογελάσουμε στο τέλος».
Για το πού θα στηριχθεί ο Άρης: «Παίζουμε κόντρα σε μία καλή και αθλητική ομάδα, οπότε πρέπει να βγάλουμε μεγάλη ενέργεια στο παρκέ. Πρέπει να έχουμε υπομονή στην επίθεση και σωστές επιλογές ώστε να μην αφήσουμε περιθώρια στον αντίπαλο να τρέξει και να κυνηγήσουμε το επιθετικό ριμπάουντ».

Σχετικά άρθρα