Κοινό μέτωπο Σαββίδη-Αλαφούζου-Μελισσανίδη

Κοινό μέτωπο κατά της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο αποφάσισαν να δημιουργήσουν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ραντεβού του Σαββίδη και με τον επικεφαλής της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη, με τον οποίο επίσης υπάρχει ταύτιση απόψεων. Αλλωστε κατά το πρόσφατο παρελθόν οι τρεις τους είχαν πραγματοποιήσει τουλάχιστον δύο τηλεδιασκέψεις καθώς αναζητούσαν τρόπους για να αντιμετωπίσουν τα κακώς κείμενα στο ποδόσφαιρο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σαββίδης ταξίδεψε το μεσημέρι της Παρασκευής εσπευσμένα στην Αθήνα προκειμένου να προχωρήσει σε απευθείας επαφές με τους δύο άνδρες, ενώ είχαν προηγηθεί τόσο σήμερα όσο και τις προηγούμενες ημέρες διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Λεπτομέρειες από τις συναντήσεις της Παρασκευής δεν έχουν διαρρεύσει, ωστόσο αυτό το οποίο είναι δεδομένο και λέγεται απ’ όλους τους εμπλεκόμενους είναι πως αναζητούν τρόπους, κινήσεις, δράσεις και αντιδράσεις προκειμένου να επαναφέρουν την αξιοπιστία στο ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς όπως τονίζεται «η κατάσταση έχει φτάσει στο σημείο μηδέν».

Στη συζήτηση Αλαφούζου-Σαββίδη, στο τραπέζι δεν έπεσε μόνο το καυτό θέμα της διαιτησίας αλλά εν γένει όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κυρίως όμως στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι τελευταίες δικαστικές εξελίξεις και το πόρισμα Κορέα που κάνει λόγο για ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και τα υπόλοιπα ανοιχτά μέτωπα με τη δικαιοσύνη που έχουν ως κοινό παρονομαστή την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Αλλωστε και οι τρεις θεωρούν ότι μόνο μέσω της δικαιοσύνης μπορεί να καθαρίσει το άθλημα.

Αυτό το οποίο τονίστηκε για πολλοστή φορά είναι πως δεν πρόκειται να προβούν σε κινήσεις εντυπωσιασμού αλλά ουσίας, γι’ αυτό άλλωστε και διαρρέουν ελάχιστα τον τελευταίο καιρό παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διαρκείς, σχεδόν καθημερινές, επαφές των τριών και των νομικών επιτελείων τους στην προσπάθεια αναζήτησης μιας φόρμουλας αντιμετώπισης της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο.

Κατά πληροφορίες συζητήθηκε ακόμη και το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα κάτι που θα συνταράξει το οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, χωρίς όμως να παρθεί κάποια σχετική απόφαση για την τρέχουσα σεζόν. Αντιθέτως, φαίνεται ότι άπαντες συμφωνούν στο ότι δεν πρόκειται να δεχτούν να αρχίσει η Σούπερ Λίγκας της επόμενης αγωνιστικής περιόδου με τους ίδιους όρους. «Δεν πρόκειται να δεχθούμε ξανά να παίξουμε με σημαδεμένη τράπουλα» ειπώθηκε χαρακτηριστικά, ενδεικτικό των προθέσεων που υπάρχουν.

Σε πρώτη φάση αναζητούνται τρόποι προκειμένου να υπάρξει ριζική αλλαγή στη διοίκηση, στη δομή αλλά και στη λειτουργία της ΕΠΟ, αρχής γενομένης από το ερχόμενο καλοκαίρι. Και οι τρεις άλλωστε συμφωνούν ότι το υπάρχον διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας με τον πρώην πρόεδρο Γιώργος Σαρρής έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για όσα συμβαίνουν στα γήπεδα, ενώ είναι πεπεισμένοι ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το παραμικρό και με τον νέο πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Γκιρτζίκη, ο οποίος θα εκλεγεί την προσεχή εβδομάδα. Ως εκ τούτου, στόχος τους είναι η ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης στην ΕΠΟ. Αναζητείται ωστόσο ο τρόπος…

Παράλληλα θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν κοινό μέτωπο και με άλλες ομάδες προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ισχυρό και πολυπρόσωπο μπλοκ. Ηδη ο Παναιτωλικός δείχνει να βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτά που θέλουν να κάνουν οι τρεις, ενώ θα ακολουθήσουν επαφές και με άλλες ομάδες που δείχνουν διάθεση για αλλαγή…

Σχετικά άρθρα