«Είμαστε η Κηφισιά και όχι ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός»

«Η ομάδα είναι η Νέα Κηφισιά και όχι ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός», δήλωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά την επιστροφή της ΑΕΝΚ στις επιτυχίες με την εντός έδρας νίκη του Πανιωνίου.
«Πετύχαμε πολύ σημαντική νίκη η οποία παίρνει διάσταση από την απόδοση του αντιπάλου που κυμάνθηκε σε πολύ υψηλό επίπεδο και πολύ καλά ποσοστά», δήλωσε αρχικά ο προπονητής της Κηφισιά και συνέχισε: «Μια εικόνα που πρέπει να την πιστωθεί ο κύριος Αλεξανδρής που είναι από τους λίγους που μπορεί να αναλάβει τέτοιες καταστάσεις. Εμείς είχαμε πολύ μεγάλη πίεση και άγχος και θέληση και όταν αυτά μαζί δεν μπορείς να τα ελέγξεις γιατί και ο αντίπαλος σου, σου προκαλεί μεγάλα προβλήματα όπως ο Πανιώνιος κάνει τον αγώνα ακόμα πιο δύσκολο».
«Γι αυτό λοιπόν η νίκη μας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία και νομίζω πως αυτό οφείλεται στους παίκτες που έδειξαν αυταπάρνηση παρά την κακή ψυχολογία που είχαμε από τα κακά αποτελέσματα που για κάποιους λόγους έχει διογκωθεί λες και είμαστε  η Μπαρτσελόνα και δεν μπορούμε να χάσουμε τέσσερα παιχνίδια», υπογράμμισε ο Παπαθεοδώρου. «Αυτό όμως πρέπει να το διαχειριστούμε εμείς και να αποκτήσουμε στο δεύτερο γύρο την ισορροπία που είχαμε στην αρχή. Η ομάδα που κέρδισε τον Ολυμπιακό που έκανε νίκες εκτός που πήγε στο ημιτελικό του κυπέλλου δεν έχει αλλάξει. Απαρτίζεται σχεδόν από τα ίδια πρόσωπα. Αυτό που χρειάζεται το είπε ο Βασιλόπουλος ο οποίος παρακολουθούσε την ομάδα τόσο καιρό. Εμπιστοσύνη». 
«Δυστυχώς στην Ελλάδα κρίνουμε εκ του αποτελέσματος και είμαστε βιαστικοί», επισήμανε ο κόουτς της ΑΕΝΚ. «Σήμερα θα μπορούσαμε να χάσουμε. Εάν δεν στηρίξουμε εμείς τους ίδιους μας τους παίκτες και την προσπάθεια που καταβάλουν με τα μειονεκτήματα που έχουν, και αν δεν ηρεμήσουμε γιατί αυτή η ομάδα έχει δυνατότητες και είμαστε και σε ένα περιβάλλον που είναι το καλύτερο για ομάδα στην Αθήνα. Αυτό που χρειάζεται είναι επιμονή και να γνωρίσουμε ακριβώς ποία είναι η Νέα Κηφισιά στην Α1. Ηρεμία, ταπεινοφροσύνη, δουλειά και πιστεύω θα έχουμε καλύτερη συνέχεια».
«Η ομάδα μας είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο που έχει επιλέξει να έχει πρωταγωνιστές Έλληνες παίκτες», εξήγησε ο Παπαθεοδώρου. «Η ποιότητα που έχουν κάποιοι από τους Έλληνες παίκτες μας όπως ο Μαυροειδής, ο Κακιούζης ή ο Λιακόπουλος και άλλοι είναι καλύτερη από την ποιότητα πολλών ξένων παικτών που παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Επειδή επαναλαμβάνω η ομάδα είναι η Νέα Κηφισιά και όχι ο Ολυμπιακός η ο Παναθηναϊκός δεν μπορούμε να έχουμε αντίστοιχους ποιοτικούς ξένους. Θα ήμασταν άλλη ομάδα. Απλά πρέπει όταν ο παίκτης είτε Έλληνας είτε ξένος όταν δεν παίζει καλά να μην τον θάβουμε κάτω από το έδαφος. Σήμερα λοιπόν βρήκε τα ψυχικά αποθέματα ο Ντέιβις και έκανε πολύ μεγάλη εμφάνιση. Ο Σάιλας πιστεύω θα μας βοηθήσει και ελπίζω ότι τα δυο παιχνίδια που έρχονται να μας βοηθήσουν να φτιάξουμε το σύνολο που θέλουμε».

«Με αγκάλιασε η Κηφισιά»
Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έκανε ντεμπούτο με την Νέα Κηφισιά στην σημερινή νίκη και επέστρεψε για πρώτη φορά μετά την σεζόν 2011-12 στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Ο 31χρόνος φόργουορντ δήλωσε για την αναμέτρηση: «Συγχαρητήρια στην ομάδα του Πανιωνίου που για ομάδα που φτιάχτηκε τελευταία στιγμή έπαιξε απίστευτα σήμερα και στον κοουτς Αλεξανδρή ο οποίος αναλαμβάνει πάντα δύσκολες καταστάσεις και καταφέρνει και τα βγάζει εις πέρας. Σε ότι αφορά την ομάδα μου ήταν ένα παιχνίδι το οποίο το χρειαζόμασταν πάρα πολύ σήμερα θέλαμε πολύ μια νίκη στην έδρα μας μετά από ένα σερί άτυχων αποτελεσμάτων. Όταν ήρθα στην ομάδα είχα ακούσει πάρα πολλά σε ότι έχει να κάνει με τους παίκτες τις ηλικίες και τα σχετικά όμως χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι εδώ γιατί είναι μια ομάδα που δείχνει πολύ μεγάλο ζήλο να κερδίζει και να κάνει καλύτερη πορεία από αυτή που έκανε πέρσι. Βέβαια δεν πρέπει να είμαστε ανυπόμονοι όπως σήμερα που όταν φτάναμε στο σκορ κάναμε βιαστικές επιθέσεις για να τελειώσουμε το ματς».
«Το πιο σημαντικό που θα πρέπει να δουλέψουμε να έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες και στην ομάδα και μέσα από αυτό θα βελτιωθούμε σαν ομάδα και θα έρθουν και τα αποτελέσματα», τόνισε ο Βασιλόπουλος. «Συγχαρητήρια και πάλι στην ομάδα μου και ελπίζω να έχουνε ανάλογη συνέχεια».
Για την επιστροφή του στην δράση ο 31χρόνος Πυργιώτης φόργουορντ εξομολογήθηκε: «Από την πρώτη στιγμή που μίλησα με τον κόουτς Παπαθεοδώρου ένιωσα πως είναι μια ομάδα που θα με κάνει να αισθανθώ άνετα και χαίρομαι που με αγκάλιασε και μου έδωσε τη δυνατότητα να δουλέψω μαζί τους  κάτι το οποίο το σέβομαι και το εκτιμώ και τη διοίκηση φυσικά. Φαίνεται πόσο καλή δουλειά γίνεται και πόσο προσέχουν τους παίκτες τους και από το Μαυροειδή που από τότε που ξεκίνησε το πρωτάθλημα είναι από τους καλύτερους ψηλούς. Αυτό οφείλεται καθαρά στο πόσο καλά έχουν προετοιμάσει τους παίκτες για να έχουν την ανάλογη απόδοση στο παιχνίδι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πιστεύουμε στις δυνάμεις μας».

Σχετικά άρθρα