Πρόκριση για Βουλιαγμένη στην Ερυωλίγκα

Την πρόκριση της στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα εξασφάλισε και η ομάδα της Βουλιαγμένης, μετά την επικράτηση της με 17-9 επί της Ιταλικής Φλωρεντία στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά για τον 4ο προκριματικό όμιλο. Η ομάδα του Κώστα Δήμου έφθασε τους 9 βαθμούς, ισοβαθμώντας με τον Ολυμπιακό στην κορυφή και πλέον οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν αύριο στις 12:00 το πρωί, για την κατάληψη της 1ης θέσης στον όμιλο.
Δυνατά ξεκίνησε το παιχνίδι για το ΝΟΒ, που μπήκε ορεξάτος στον αγωνιστικό χώρο, με το 4-1 να είναι το επιμέρους σκορ στο πρώτο οκτάλεπτο. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για την ομάδα του Λαιμού, με τις Ιταλίδες να ισοφαρίζουν σε 5-5, ενώ το πρώτο μισό ολοκληρώθηκε με ισχνό προβάδισμα της ελληνικής ομάδας με 7-6.
Τα δύο επόμενα οκτάλεπτα κύλησαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για την ομάδα του ΝΟ Βουλιαγμένη, με τη Φλωρεντία να μην έχει άλλα αποθέματα δυνάμεων, ώστε να απειλήσει την ελληνική ομάδα. Πετυχαίνοντας στο σύνολο 10 γκολ έναντι 3 των αντιπάλων, οι τυπικά γηπεδούχες πήραν μία άνετη εν τέλει νίκη.
Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει τα παιχνίδια: Λέϊντεν- Μούρες (10:30) και Ολυμπιακός-ΝΟ Βουλιαγμένης (12:00)
ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ 17-9
Οκτάλεπτα: 4-1, 3-5, 5-1,5-2

Σχετικά άρθρα