Μακαρονοσαλάτα με καλαμπόκι και παρμεζάνα

19 Ιανουαρίου 2015

 Υλικά συνταγής

  • 3 φρέσκα καλαμπόκια
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 1 λάιμ χυμό και ξύσμα
  • ανθό αλατιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα

Για τη μακαρονοσαλάτα

  • 2 φλ. βρασμένα μικρά ζυμαρικά, κοφτό μακαρόνι, κοχύλια,κλπ.
  • πιπεριές σε μικρά καρέ (πράσινη, κόκκινη )
  • λίγο σχοινόπρασο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κομμάτι παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τα καλαμπόκια. Με μαχαίρι αφαιρούμε τους καρπούς. Λιώνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τα καλαμπόκια και τα αφήνουμε να μελώσουν σε μέτρια φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα σε λεπτές φέτες. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό. Αποσύρουμε από την φωτιά. Τέλος όσο είναι ζεστά τα καλαμπόκια προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί.
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μακαρονοσαλάτας και προσθέτουμε το καλαμπόκι με την λιωμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε, τρίβουμε έξτρα παρμεζάνα πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.

argiro.gr
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Φράντς Κάφκα
Η Σκέψη της ημέρας
9:10 Φράντς Κάφκα