Κοτόπουλο κλέφτικο γεμιστό στη λαδόκολλα

19 Ιανουαρίου 2015

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο γύρω στο 1.700 γρ.
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • λίγη ρίγανη
  • λίγο θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 3 χρωματιστές πιπεριές
  • 1 κρεμμύδι μικρό
  • 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
  • 4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι σε κομμάτια
  • φρέσκα μυρωδικά, ρίγανη και θυμάρι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2-3 μεγάλες λαδόκολλες
  • 2-3 κομμάτια αλουμινόχαρτο
 
Εκτέλεση

1. Κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς τα λαχανικά.

2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.

3. Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο. Το πλένουμε και το στεγνώνουμε μέσα έξω. Αλατοπιπερώνουμε την κοιλιά. Το γεμίζουμε. Το δένουμε.

4. Βάζουμε τις λαδόκολλες σταυρωτά μέσα σε βαθύ ταψί. Ακουμπάμε το κοτόπουλο.

5. Ανακατεύουμε σε μπολ το λάδι, τη μουστάρδα, το λεμόνι, τη ρίγανη, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Περιχύνουμε το κλέφτικο. Αλείφουμε γύρω γύρω.

6. Κλείνουμε τις λαδόκολλες, κρατώντας μέσα όλα τα ζουμιά. Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Ακουμπάμε στο ταψί.

7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-170ºc από 2 ώρες και 30' μέχρι 2 ώρες και 45'. Στις 2 ώρες και 30' ανοίγουμε τις λαδόκολλες και ελέγχουμε το ψήσιμο.

argiro.gr
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ