«Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου»

Ο Απόλλωνας Πάτρας έχασε την μεγάλη ευκαιρία να ελέγξει το εντός έδρας ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό στην τρίτη περίοδο όταν προσπέρασε με 54-50, επισήμανε ο Νίκος Βετούλας, προπονητής των «Φρουρών της Αχαΐας».

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και στη δική μου ομάδα», δήλωσε ο Βετούλας και επισήμανε: «Θεωρώ ότι εμφανιστήκαμε πολύ ανταγωνιστικοί. Στο δεύτερο δεκάλεπτο παίξαμε πραγματικά πολύ καλά. Τρέξαμε το παιχνίδι και ευστοχήσαμε σε πολύ μεγάλα σουτ. Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν κάναμε αυτό που έπρεπε. Δεν τρέξαμε το παιχνίδι. Ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός με τους παίκτες και την εμπειρία που έχει θα προσπαθήσει στο τρίτο δεκάλεπτο, όπως κάνουν οι μεγάλες ομάδες, να μπει δυνατά στο παιχνίδι. Είχε ένα σερί, νομίζω 15-0 στα πρώτα πέντε λεπτά. Όταν επανήλθαμε στο παιχνίδι και περάσαμε 54-50 είχαμε τη δυνατότητα να βάλουμε τέσσερις εύκολους πόντους. Αντιθέτως κάναμε μία στις τέσσερις βολές. Σίγουρα πηγαίνοντας το παιχνίδι στα τελευταία δευτερόλεπτα, στους τρεις-τέσσερις πόντους, βάσει της εμπειρίας, των παικτών και της ομάδας που διαθέτει, είχε και το πλεονέκτημα».

«Αξίζουν και πάλι συγχαρητήρια στα παιδιά», τόνισε ο κόουτς του Απόλλωνα και εξήγησε: «Αυτά τα παιχνίδια είτε τα χάνεις στον ένα πόντο είτε χάνεις με είκοσι ή τριάντα είναι το ίδιο. Μπορεί να μείναμε ικανοποιημένοι από την απόδοση, αλλά αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι το ελληνικό πρωτάθλημα κάθε παιχνίδι πρέπει να το παλεύεις μέχρι το τέλος για να το κερδίσεις. Ο απολογισμός του πρώτου γύρου για εμάς είναι θετικός κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο βαθμολογικά αλλά και αγωνιστικά. Είμαστε μια ομάδα που παίζει καλό μπάσκετ, τρέχουμε, και δεν προσπαθούμε να έχουμε σκοπιμότητα στο παιχνίδι».

Η προσπάθεια των «Φρουρών της Αχαΐας» μέχρι το τέλος της συνάντησης δεν ήταν αρκετή σύμφωνα με τον Μπράντον Πεν, τον 25χρόνο Αμερικανό φόργουορντ του Απόλλωνα: «Γνωρίζαμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Είχαμε παρακολουθήσει τον αντίπαλο σε βίντεο όλη την εβδομάδα, αλλά είναι πολύ διαφορετικά όταν βγαίνεις στο γήπεδο. Ξεκινήσαμε καλά, ήμασταν ανταγωνιστικοί σε άμυνα και επίθεση. Στο δεύτερο ημίχρονο γνωρίζαμε ότι ο αντίπαλος θα έμπαινε πιο δυνατά. Πολεμήσαμε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού αλλά δεν ήταν αρκετό».

Σχετικά άρθρα