Το αγαπημένο γλυκό της Άννας!

20 Ιανουαρίου 2015

Mousse σοκολάτας με κεικ μπανάνας, φουντούκια & espresso

Συνταγή του σεφ Άρη Τσανακλίδη

 

Υλικά για μους σοκολάτας (για 6 μερίδες)
  • 900gr Σοκολάτα γάλακτος
  • 240gr γάλα
  • 240gr κρέμα γάλακτος
  • 480gr σαντιγύ
  • Κέικ μπανάνες 2 φέτες

Υλικά για κέικ μπανάνας

  • 300gr βούτυρο
  • 300gr ζάχαρη μαύρη
  • 100gr κρόκο
  • 200gr ασπράδι μαρέγκα
  • 300gr φαριναπ
  • 15gr bakin powder
  • 350gr πουρέ μπανάνας
  • 100ml γάλα

 

Εκτέλεση για μους σοκολάτας

 

Βράζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε την σοκολάτα για να λιώσει

Χτυπάμε την σαντιγί (όχι πολύ σφιχτή) και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα ανακατεύουμε

και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

 

Εκτέλεση για κέικ μπανάνας

 

Χτυπάμε το βούτυρο ν’αφρατέψει , ρίχνουμε την ζάχαρη  και χτυπάμε για 5 λέπτα.

Ρίχνουμε τον κρόκο τον πουρέ μπανάνας με τον γάλα και τέλος το φαρινάπ.

Χτυπάμε το ασπράδι για να γίνει μαρέγκα.

Ενώνουμε τα δύο μείγματα.Ψήνουμε στους 100 βαθμούς για 100 λεπτά.

 

Σερβίρισμα

 

Σε ένα μπωλ ατομικό στρώνουμε το κέικ μπανάνας και το βρέχουμε με λίγο espresso

Από πάνω στρώνουμε την mousse και λίγα φουντούκια θρυμματισμένα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...