Η αγαπημένη τάρτα της Άννας!

20 Ιανουαρίου 2015

Tάρτα με καραμελωμένα καρύδια & παγωτό μέλι με καρύδια

Συνταγή του σεφ Άρη Τσανακλίδη


Υλικά για Ζύμη τάρτας(για 6 μερίδες)

 125gr βούτυρο

  • 100 gr άχνη ζάχαρη
  • 30gr ασπράδι
  • 20gr κρόκο
  • 250gr αλεύρι

 

Υλικά για την γέμιση

  • 300gr ζάχαρη
  • 150gr κρέμα γάλακτος
  • 85gr βούτυρο
  • 180gr καρύδια
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 40gr ασπράδι
  • 30gr κρόκο

 

Εκτέλεση για τάρτα

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10 λεπτά ρίχνουμε τα αυγά και μετά το αλεύρι.

Βάζουμε το μείγμα σε μικρές ταρτιέρες.

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για οχτώ λεπτά.

 

Εκτέλεση για την γέμιση

Σε κατσαρόλα λιώνω την ζάχαρη με το λεμόνι.Μόλις καραμελώσει ρίχνουμε σιγά-σιγά το βούτυρο.Στην συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα με τον ίδιο τρόπο, τα καρύδια, κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.

 

 Σερβίρισμα

Γεμίζουμε τα ταρτάκια με την γέμιση και σρβίρουμε ζεστό με παγωτο μέλι με καρύδια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ