Το αγαπημένο παγωτό της Άννας!

20 Ιανουαρίου 2015

Παγωτό Αρμενοβίλ με μαρέγκα, αμυγδάλα & ζεστή σοκολάτα ganache

Συνταγή του σεφ Άρη Τσανακλίδη


Υλικά για (για 6 μερίδες)

  • 630ml κρέμα γάλακτος
  • 100gr λευκή σοκολάτα
  • 130ml νερό
  • 1 στικ βανίλια
  • 50gr ζάχαρη (στο μίξερ)
  • 200gr κρόκο
  • 50gr ζάχαρη (για την κατσαρόλα)
  • 150gr αμύγδαλα καραμελωμένα
  • 150gr σοκολάτα γάλακτος λιωμένη

 

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βράζουμε την κρέμα γάλακτος με το νερό, την ζάχαρη και την βανίλια.

Στο μίξερ χτυπάμε τον κρόκο με την ζάχαρη και προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα αφού πρώτα την λιώσουμε σε μπεν μαρί.

Παίρνουμε λίγο από το πρώτο μείγμα και το ρίχνουμε στο μίξερ.

Έπειτα παίρνουμε το μείγμα του μίξερ και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μέχρι να φτάσει 84 βαθμούς.Αδειάζουμε σε σκεύος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το βάζουμε στην κατάψηξη και ανακατεύουμε ανά μία ώρα μέχρι να παγώσει.

 

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε σε μπωλάκια με την λιωμένη σοκολάτα γάλακτος .

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ