Το αγαπημένο παγωτό της Άννας!

<p><span style="font-size: small;">Παγωτό Αρμενοβίλ με μαρέγκα, αμυγδάλα &amp; ζεστή σοκολάτα ganache</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Συνταγή του σεφ Άρη Τσανακλίδη</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><br /></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><em>Υλικά για (για 6 μερίδες)</em></span></p>
<ul>
<li><span style="font-size: small;">630ml κρέμα γάλακτος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">100gr λευκή σοκολάτα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">130ml νερό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 στικ βανίλια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">50gr ζάχαρη (στο μίξερ)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">200gr κρόκο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">50gr ζάχαρη (για την κατσαρόλα)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">150gr αμύγδαλα καραμελωμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">150gr σοκολάτα γάλακτος λιωμένη</span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<p><span style="font-size: small;"><em>Εκτέλεση</em></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σε κατσαρόλα βράζουμε την κρέμα γάλακτος με το νερό, την ζάχαρη και την βανίλια.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Στο μίξερ χτυπάμε τον κρόκο με την ζάχαρη και προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα αφού πρώτα την λιώσουμε σε μπεν μαρί.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Παίρνουμε λίγο από το πρώτο μείγμα και το ρίχνουμε στο μίξερ.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Έπειτα παίρνουμε το μείγμα του μίξερ και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μέχρι να φτάσει 84 βαθμούς.Αδειάζουμε σε σκεύος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το βάζουμε στην κατάψηξη και ανακατεύουμε ανά μία ώρα μέχρι να παγώσει.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<p><span style="font-size: small;"><em>Σερβίρισμα</em></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σερβίρουμε σε μπωλάκια με την λιωμένη σοκολάτα γάλακτος .</span></p>

Σχετικά άρθρα