Ομελέτα φούρνου

<p>Υλικά</p>
<ul>
<li>12 Αυγά</li>
<li>200 ml γάλα</li>
<li>200 γραμμάρια φέτα σκληρή σε κομμάτια</li>
<li>4 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη</li>
<li>1 κουταλιά της σούπας Μπέικιν πάουντερ</li>
<li>ελαιόλαδο</li>
<li>αλάτι πιπέρι</li>
</ul>
<p style="text-align: left;">      Για τη γέμιση:</p>
<ul>
<li>μπέικον</li>
<li>μανιτάρια</li>
<li>πιπεριά</li>
</ul>
<div> </div>
<p>Εκτέλεση</p>
<ul>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

</li>
<li>Λαδώνουμε με ένα πινέλο τον πάτο ενός πυρέξ και ρίχνουμε αρκετή φρυγανιά να πάει παντού και δεν ξεχνάμε και τα πλαϊνά του.

</li>
<li>Ψιλοκόβουμε τα υλικά για τη γέμιση και σοτάρουμε ότι λαχανικά έχουμε να χρησιμοποιήσουμε.

</li>
<li>Χτυπάμε τα αυγά με λίγο γάλα, προσθέτουμε το μπέικιν, αλάτι και πιπέρι.

</li>
<li>Βάζουμε τα υλικά για τη γέμιση στον πάτο του ταψιού προσέχοντας να μην χαλάσουν την κρούστα της φρυγανιάς ώστε να μην κολλάει η ομελέτα στο ταψί μετά.

</li>
<li>Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών προσεκτικά και μεταφέρουμε το ταψί στο φούρνο.</li>
<li>Ψήνουμε για μία ώρα ελέγχοντας να έχει ψηθεί η ομελέτα μας και στο κέντρο του ταψιού.</li>
</ul>
<p>akispetretzikis.gr</p>

Σχετικά άρθρα