Ομελέτα φούρνου

20 Ιανουαρίου 2015

Υλικά

  • 12 Αυγά
  • 200 ml γάλα
  • 200 γραμμάρια φέτα σκληρή σε κομμάτια
  • 4 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας Μπέικιν πάουντερ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

      Για τη γέμιση:

  • μπέικον
  • μανιτάρια
  • πιπεριά
 

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.


  • Λαδώνουμε με ένα πινέλο τον πάτο ενός πυρέξ και ρίχνουμε αρκετή φρυγανιά να πάει παντού και δεν ξεχνάμε και τα πλαϊνά του.


  • Ψιλοκόβουμε τα υλικά για τη γέμιση και σοτάρουμε ότι λαχανικά έχουμε να χρησιμοποιήσουμε.


  • Χτυπάμε τα αυγά με λίγο γάλα, προσθέτουμε το μπέικιν, αλάτι και πιπέρι.


  • Βάζουμε τα υλικά για τη γέμιση στον πάτο του ταψιού προσέχοντας να μην χαλάσουν την κρούστα της φρυγανιάς ώστε να μην κολλάει η ομελέτα στο ταψί μετά.


  • Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών προσεκτικά και μεταφέρουμε το ταψί στο φούρνο.
  • Ψήνουμε για μία ώρα ελέγχοντας να έχει ψηθεί η ομελέτα μας και στο κέντρο του ταψιού.

akispetretzikis.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace