Χρόνο θέλει ο ΠΑΟΚ αλλά… Πού να τον βρει;

20 Ιανουαρίου 2015

Εντάξει. Έφυγε ο Μάρτενς. Και που ήταν ο Βέλγος… Ήταν, σα να μην ήταν! Φεύγει ο Σπυρόπουλος. Από το καλοκαίρι φευγάτος ήταν κι αυτός. Φεύγει κι ο Τζαβέλλας. Έτσι κι αλλιώς δεν τον σηκώνει το κλίμα στην Τούμπα. Ήρθε ο Νομπόα. Είχε έρθει από καιρό ο Παπαγιαννόπουλος. Θέλει, να έρθει πάλι, ο Ινσαουράλδε…
   
Λίγο, πολύ αυτές είναι οι φανερές κινήσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο μεταγραφικό μέτωπο εντός κι εκτός συνόρων. Όσο για τις κρυφές; Ο Θεός κι η ψυχή της!
   
Διαφαίνεται πάντως, ένα κενό πράξης και σκέψης. Και τούτο επειδή δεν είναι – κατά την ταπεινή μας άποψη – σαφές το οικονομικό πλαίσιο μεταγραφών. Πως αλλιώς να ερμηνεύσουμε την κατ’ αρχήν επιλογή ενός παίκτη με αγωνιστικά κριτήρια και με δεδομένο το κόστος αγοράς του. Και στη συνέχεια την απόρριψη του επειδή το κόστος δεν χωρούσε στο οικονομικό πλαίσιο.
   
Διαφαίνεται επίσης – πάντα, κατά την ταπεινή μας άποψη – ένας ευρειών διαστάσεων ορίζοντας αναζήτησης μεταγραφικών λύσεων. Δεν είναι δηλαδή, καθορισμένα τα προβλήματα. Πως αλλιώς να εξηγήσουμε την μήτε φωνή, μήτε ακρόαση περί αριστερού αμυντικού. Στη θέση αυτή – βλέπετε – ο ΠΑΟΚ έμεινε μόνον με τον Ρατς, ως δοκιμασμένη κι επιτυχημένη παρουσία.
   
Είναι επίσης επιβεβλημένη (δεν το λέμε εμείς. Προς Θεού) κι η ενίσχυση έμπροσθεν. Αν και τα ναυάγια του ΠΑΟΚ στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στα μετόπισθεν αποδίδονται. Κι ορθώς αποδίδονται εκεί. Ναι, δε λέμε. Υπήρξαν απουσίες στην άμυνα. Υπήρξαν όμως, και στην επίθεση. Και στην επίθεση ο ΠΑΟΚ κουτσά, στραβά έβρισκε λύσεις. Ακόμη και δίχως στήριξη από το κέντρο.
    
Η ενίσχυση έμπροσθεν είναι επιβεβλημένη επειδή ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν θέλει, το στρίμωγμα μεταξύ 5 παικτών: Σαλπιγγίδης, Μακ, Αθανασιάδης, Περέιρα, Παπαδόπουλος. Τη στιγμή μάλιστα, κατά την οποία Αθανασιάδης, Μακ και Σαλπιγγίδης τραβούν πολύ, πάρα πολύ κουπί στο κέντρο! Κι έχει δίκιο βουνό. Αν και πλέον, δίχως υποχρεώσεις στο Γιουρόπα Λιγκ και στο Κύπελλο Ελλάδας θέμα κόπωσης δεν υφίσταται πλέον, για την ομάδα του.
   
Εκεί πάντως, που ουσιαστικά κρίνεται το παρόν και το μέλλον του ΠΑΟΚ είναι το κέντρο. Η απουσία του Τζιόλη – δίχως να είναι ο κατ’ εξοχήν επιτελικός παίκτης – στάθηκε αιτία, για να λυγίσει ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά. Βάλτε και την απουσία του Κάτσε για ακόμη 3 αγωνιστικές. Ο Τζανδάρης δεν έχει εμπειρίες κι ωριμότητα αλλά και πλάτες για να κουβαλήσει μόνος του τον ΠΑΟΚ.  Αξιωματικούς και στρατιώτες έχει στην ομάδα του ο Άγγελος Αναστασιάδης. Θέλει κι έναν στρατηγό. Να την κουμαντάρει. Να την οργανώσει. Και να την οδηγήσει μπροστά. Λείπει από τον ΠΑΟΚ η μακρινή μπαλιά, η πάσα τρύπα, η κάθετη μπαλιά κι η αλλαγή παιγνιδιού με τη μία.
   
Ο Νομπόα φέρεται ικανός για …στρατηγός του ΠΑΟΚ. Ο χρόνος θα δείξει εάν δικαιωθεί η φήμη του. Χρόνος βέβαια, δεν περισσεύει στον ΠΑΟΚ! Τον θέλει πολύ αλλά… Που να τον βρει;

Πηγή: www.pamesports.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ