Ρίχνει δίχτυα στην Τουρκία

Την αγορά της Τουρκίας ξεψαχνίζει τις τελευταίες μέρες ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς. Ο Τεχνικός Διευθυντής της ΑΕΚ θεωρεί πως στη συγκεκριμένη αγορά υπάρχουν εξαιρετικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, που αν δουλευτούν σωστά ενδέχεται να προκύψουν όχι απλά λαβράκια αλλά… λαχεία. Αν μάλιστα η «Ένωση» κινηθεί διακριτικά και μεθοδικά δεν αποκλείεται να πιάσει τον πρώτο αριθμό…
Από πέρσι το καλοκαίρι έχουν μετακομίσει στο τουρκικό πρωτάθλημα πολλοί πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δελεάστηκαν από τα χρήματα στα ετήσια συμβόλαια που τους προσφέρθηκαν. Ωστόσο αρκετοί εξ αυτών δεν έχουν προσαρμοστεί και ψάχνονται να φύγουν, αδιαφορώντας μάλιστα αν ο νέος σταθμός της καριέρας τους τους αποφέρει ανάλογα χρήματα. Αρκετοί δε είναι οι παίκτες που δεν έχουν πάρει τα χρήματά τους και έχουν επίσης εκφράσει την επιθυμία τους να αποχωρήσουν.
Στη γειτονική χώρα για παράδειγμα αγωνίζεται τη φετινή αγωνιστική περίοδο με τη φανέλα της Σίβασπορ, ο Μακόλεϊ Κρισάντους, τον οποίο ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς είχε παίκτη στη Λας Πάλμας. Ωστόσο η Νιγηριανός δεν έχει βρει τα πατήματά του, έχει παίξει μόνο σε 8 ματς έχει σημειώσει μόλις 1 τέρμα και δεν ταιριάζει στο στιλ του επιθετικού που αναζητούν στην «Ένωση». Συν τις άλλοις οι σχέσεις του με τον «Μπέλι» είχαν διαταραχθεί πάρα πολύ, πέρσι τέτοια εποχή, όταν δεν ανανέωνε το συμβόλαιό του με την ισπανική ομάδα και είχε μπει στο «ψυγείο».
Μία από τις τρομερές περιπτώσεις που ψάχνεται να φύγει από την Τουρκία, είναι ο Βραζιλιάνος Χοσέ Φερνάντο Βιάνα ντε Σαντάνα. Ή απλά Φερναντάο. Ο 27χρονος φορ με ύψος 1,92 μ., αγωνίζεται από πέρσι τον Ιανουάριο στη Μπούρσασπορ με τη μορφή δανεισμού από την Ατλέτικο Παραναένσε και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι (αλλά δεσμεύεται για ακόμα μία σεζόν με την βραζιλιάνικη ομάδα). Σε 31 ματς έχει σκοράρει 20 φορές, ενώ το 2013 σε 39 ματς με τη Μπαχία στη Βραζιλία σκόραρε 18 φορές. Η οικογένειά του θέλει να φύγουν… χθες από την Τουρκία, αλλά την ίδια ώρα η Γαλατασαράι θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό της και ο Φερναντάο το σκέφτεται.
Ο Μιλοβάνοβιτς σύμφωνα με πληροφορίες έχει τσεκάρει τη συγκεκριμένη περίπτωση, η οποία μόνο εύκολη δε θεωρείται ενώ φέρεται έχει ξεχωρίσει τρεις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην Τουρκία εκ των οποίων ο ένας δεν αγωνίζεται ως φορ, αλλά σε άλλη θέση… 

Σχετικά άρθρα