Θα… κάνουν τους Κινέζους στην Ατλέτικο

Επισημοποιήθηκε η αγορά μέρους των μετοχών της Ατλέτικο Μαδρίτης από Κινέζο δισεκατομμυριούχο. Συγκεκριμένα ο Γουάνγκ Γιανλιν απέκτησε το 20% των μετοχών των ροχιμπλάνκος έναντι 45 εκ. ευρώ και γίνεται ο τρίτος μεγαλομέτοχος, μαζί με τους Ενρίκε Τσερέθο και Μιγκέλ Άνχελ Χιλ Μαρίν.
Η παρουσίαση έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Μαδριτής μαζί με τους δύο εταίρους του.
«Πρόκειται για μια συμφωνία που έχει στόχο την εξάπλωση της ομάδας της Μαδρίτης διεθνώς. Θα βοηθηθεί και το ποδόσφαιρο της Κίνας ώστε να αναπτυχθεί περισσότερο, ενώ, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και στην ικανοποίηση των οπαδών του συλλόγου παγκοσμίως» τόνισε ο Γουάνγκ.
Από την πλευρά του, ο δ/νων σύμβουλος της Ατλέτικο, Μιγκέλ Άνχελ Ζιλ Μαρίν, τόνισε: «Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα προς τη δημιουργία ενός μεγάλου επιχειρήματος που θα καταφέρει να κρατήσει την Ατλέτικο απόλυτα ανταγωνιστική στην Ευρώπη».
Έτσι, ο χάρτης των μετοχών της Ατλέτικο Μαδρίτης έχει ως εξής: το 52% ανήκει στον Μιγκέλ Άνχελ Χιλ Μαρίν, το 20% στον πρόεδρο Ενρίκε Τσερέθο, ένα άλλο 20% αγοράστηκε από τον Γουάνγκ, μια μειοψηφία 5% από τα άλλα μέλη της οικογένειας Χιλ Μαρίν και το υπόλοιπο 3% στα χέρια των μικρών μετόχων.
Η αύξηση του κεφαλαίου θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Πέμπτη σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων.

Σχετικά άρθρα