ΠΑΣ… στους «8»

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Γιάννη Πετράκη αγωνίστηκε με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της έφυγε με το “διπλό” από την έδρα των Χανίων επικρατώντας με σκορ 2-1.
Ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και στο 16′ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Κρητικό να βγαίνει απέναντι από τον Σικαλιά και να πλασάρει άουτ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν δύο λεπτά αργότερα με τον Οικονομόπουλο και στο 32′ οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι μετά την κεφαλιά του Σαπαλίδη. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κρητικός δεν κατάφερε και πάλι να στείλει την μπάλα στα δίκτυα κάτι όμως που τελικά έπραξε στο 37′ μετά από σέντρα του Στρούνα.
Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του ΠΑΣ συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και στο 68′ πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Ακόστα έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή των Χανίων.
Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα οι γηπεδούχοι κυνήγησαν το γκολ και δικαιώθηκαν στο 89′ όταν μείωσαν σε 2-1 με τον Σουκιά.
Την επόμενη εβδομάδα η ρεβάνς στα Γιάννενα. 
Οι συνθέσεις:Χανιά: Σικαλιάς, Ανδρέου, Γκότοβος (Κοντέων), Γανωτής, Γκούμας, Οικονομόπουλος (34′ Πάγκαλος), Καραγιάννης (58′ Σούκιας), Εσόνο, Σιλιγαρδάκης, Μαρτσάκης, Ευαγγέλου.ΠΑΣ Γιάννινα: Σωτηρίου, Στρούνα, Μιχαήλ, Ναδάλες, Σκόνδρας, Αυγενικού, Ακόστα (73′ Μανιάς), Γιάκος, Σαπαλίδης (80′ Ντάσιος), Κρητικός (65′ Τσουκαλάς), Ηλιάδης

Σχετικά άρθρα