Δεν έ«Χ»ασε και βλέπει πρόκριση η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη με την Κέρκυρα (1-1) και έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος. Δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης η «Ένωση», η οποία παρέμεινε αήττητη για ένα ακόμα παιχνίδι. Ο Βενέτης άνοιξε το σκορ στο 58’, αλλά στο 68’ ο Φάμπιο με αυτογκόλ έκανε ένα αναπάντεχο «δώρο» στους «κιτρινόμαυρους».

Η μάχη των πάγκων

Αρκετές αλλαγές έκανε σε πρόσωπα ο Μιχάλης Γρηγορίου, αφήνοντας κάποιους βασικούς παίκτες του στον πάγκο. Ο τεχνικός των γηπεδούχων παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Με την ίδια διάταξη «κατέβηκε» και η ΑΕΚ με τον Μπακάκη να επιστρέφει σε θέση δεξιού μπακ, τον Τζανετόπουλο παρτενέρ του Ανάκογλου και τον Μπρέσεβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Α’ ημίχρονο: Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο ορεξάτοι και με καλύτερα πατήματα στο γήπεδο «κόβοντας» την πρόθεση των φιλοξενούμενων να πάρουν τα ηνία του ματς. Ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» με πολύ καλή αμυντική λειτουργία δεν επέτρεψαν στους «Φαίακες» να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Γιάννη Ανέστη και όσο κυλούσε ο χρόνος, ανέβαζαν την απόδοσή τους.

Αμφότερες πάντως οι ομάδες δεν είχαν καλές επιλογές στην τελική προσπάθεια και δημιούργησαν μία συν μία φάσεις μπροστά στις δύο εστίες προς το τέλος του α’ μέρους. Η πρώτη ήταν για την Κέρκυρα, αλλά ο Καϊκούτ από πλεονεκτική θέση σημάδεψε τα περιστέρια, ενώ η δεύτερη είναι ως μη γενόμενη καθώς ο Μπρέσεβιτς σκόραρε στο 41’ μετά την κάθετη του Ανάκογλου, ωστόσο ήταν οφσάιντ όταν του έγινε η πάσα και το γκολ σωστά δε μέτρησε.

Στα αξιοσημείωτα το ότι η ΑΕΚ παρότι έπαιζε με Μπακάκη και Πλατέλλα από τα δεξιά δεν έκανε ούτε μία οργανωμένη επίθεση από εκείνη την πλευρά, καθώς και το ότι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Κέρκυρα να έχει για περισσότερη ώρα στην κατοχή της τη μπάλα (52%-48%) και να προηγείται και με 2-0 στα κόρνερ…

Β’ ημίχρονο: Η ΑΕΚ έψαξε το γκολ στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, αλλά μετά το σουτ του Μάνταλου, σταδιακά άρχισε να «σβήνει». Η Κέρκυρα πιέζοντας ψηλά δεν επέτρεπε στους παίκτες του Δέλλα να κάνουν το γνώριμο παιχνίδι τους. Πολλές φορές μάλιστα οι «κιτρινόμαυροι» επιδίωξαν με βαθιές μπαλιές να φτάσουν στην εστία του Κουτζαβασίλη, δίχως όμως επιτυχία.

Οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου παραμένοντας πιστοί στο πλάνο τους ευτύχισαν να προηγηθούν πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα (58’) χάρη στο γκολ του Βενέτη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία μία στημένη φάση και την αργοπορία του Μπρέσεβιτς να τον μαρκάρει και με κοντινό σουτ νίκησε τον Ανέστη.

Η «απάντηση» της ΑΕΚ ήταν άμεση, αλλά ήρθε με… σπόντα. Ο Μάνταλος στο 68’ εκτέλεσε φάουλ και ο Φάμπιο στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα προ του Γιόχανσον -που μετρούσε ελάχιστα δευτερόλεπτα παρουσίας στο γήπεδο- την έστειλε στο βάθος της εστίας του Κουτζαβασίλη.

Στο υπόλοιπο του αγώνα η ΑΕΚ δημιούργησε άλλη μία καλή ευκαιρία με τον Μπρέσεβιτς, ο οποίος από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή δεν βρήκε στόχο, η Κέρκυρα δεν απείλησε ξανά και παρότι στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι έπαιξαν με παίκτη λιγότερο λόγω του τραυματισμού του Ζουμπουλάκη (ο Γρηγορίου είχε κάνει όλες τις αλλαγές), το 1-1 δεν άλλαξε.

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Παρασκευαΐδης, Καικούτ, Ρόχας (84′ Μαρκόφσκι), Καρντόσο, Χαβίτο, Σιόντης, Ανδρεόπουλος (78′ Ναγιάρ), Ζουμπουλάκης, Φάμπιο (71′ Κόντος).

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Πεταυράκης, Σαρρής, Λαμπρόπουλος, Ανάκογλου, Τζανετόπουλος (66′ Γιόχανσον), Μάνταλος, Αραβίδης, Πλατέλλας (80′ Ντούνης), Μπρέσεβιτς (88′ Σοϊλέδης).

Σχετικά άρθρα