Ο Σέρβος ξεσηκώνει τον κόσμο

Ο ΠΑΟΚ τα έχει βρεί σε όλα με τον Σέρβο (με Ουκρανική υπηκοότητα) παικταρά Μάρκο Ντέβιτς και εκφράζεται η αισιοδοξία πως ακόμη και σήμερα θα ανακοινωθεί η συμφωνία με την Ρουμπίν Καζάν για τον δανεισμό του παίκτη έως το καλοκαίρι.
Ο Σέρβος, ξεσηκώνει τον κόσμο του ΠΑΟΚ και μόνο στην προοπτική να έρθει στην Τούμπα. Μόλις τελειώσει το θέμα, εκεί θα επικρατήσει πανζουρλισμός.
Ο Ντέβιτς δεν είναι ένας τυχαίος παίκτης. Πρώτος σκόρερ της Μέταλίστ είναι και μάλιστα ορισμένα από τα δικά του γκολ πλήγωσαν τον ΠΑΟΚ αλλά και τον Ολυμπιακό. Η διαφορά είναι πως στο Καραϊσκάκη τα πανηγύρισε πιο έντονα, με χειρονομίες μπροστά στην θύρα 7 ! Το λέει η καρδιά του γιατί είναι Παρτιζάνος. Αν και ποτέ δεν αγωνίστηκε στην Παρτιζάν και το έχει παράπονο.
Ο Ντέβιτς ξεκίνησε την καριέρα του από τη σερβική Ζβεζντάρα σε ηλικία 17 ετών και σε δύο χρόνια έβαλε 2 γκολ σε 14 συμμετοχές. Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Ζελέζνικ, με την οποία είχε 19 συμμετοχές και ένα γκολ, ενώ την επόμενη χρονιά πήγε στη Ραντίνσκι (16 συμμετοχές και 1 γκολ).
Τελευταία ομάδα του στη Σερβία, πριν αποχωρήσει για την Ουκρανία ήταν η Βόζντοβατς με 14 συμμετοχές και 4 γκολ.
Σε ηλικία 22 ετών έχει πρόταση από την ουκρανική Βόλιν Λουτσκ. Παίρνει την απόφαση να πάει, για να μπορέσει να συνεισφέρει οικονομικώς και στην οικογένεια του.
Στην Βόλιν Λουτσκ έβαλε μόλις 2 γκολ σε 32 συμμετοχές, αλλά ο Μίρον Μάρκεβιτς τον πήρε στη Μέταλιστ το 2006.
Στην πρώτη του χρονιά είχε 31 συμμετοχές με 4 γκολ. Την επόμενη σεζόν (2007-08) σε 30 συμμετοχές θα βάλει 20 γκολ.
Το 2008-09 έχει 36 συμμετοχές με 11 γκολ, ενώ την επόμενη 25 συμμετοχές με 8 γκολ.
Τη σεζόν 2010-11είχε 30 συμμετοχές, 16 γκολ και 9 ασίστ! Η επόμενη σεζόν θα είναι ακόμη πιο αποτελεσματική! Θα πετύχει πάλι 16 γκολ και θα μοιράσει 11 ασίστ σε 39 συμμετοχές!
 
Τη σεζόν 2012-13 θα πάρει μεταγραφή στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, με την οποία σε 26 συμμετοχές θα βάλει και 9 γκολ. Το πιο σημαντικό ήταν το ChampionsLeague. Ομολόγησε σε συνέντευξη του πως αυτός ήταν ο παράγοντας που τον ώθησε στο Ντόνετσκ.
Την επόμενη χρονιά επέστρεψε στην αγαπημένη του Μέταλιστ.  Εκεί σε 32 συμμετοχές πέτυχε 21 γκολ, δύο εξ’ αυτών στην Τούμπα!
Είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μεταλιστ με 98 γκολ! Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος το 2007-08, ενώ αποτελεί μέλος και του κλειστού κλαμπ “Όλεγκ Μπλαχίν”, καθώς έχει πετύχει πάνω από 100 γκολ (115 γκολ για την ακρίβεια).
Στην Ρούμπιν Καζάν δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία. Είχε μόλις 3 συμμετοχές χωρίς γκολ.
Ο Παικταράς είναι προ των πυλών της Τούμπας. 

Σχετικά άρθρα