Η "απόλυση" - δολοφονία του Ξηρού - Γιατί έγινε στόχος

23 Ιανουαρίου 2015

Αναλώσιμος φαίνεται ότι ήταν για τα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνες της Φωτιάς» ο Χριστόδουλος Ξηρός. Παρά το γεγονός ότι μέσα στη φυλακή η παλαιά και η νέα γενιά είχαν πολύ στενές σχέσεις, η απόδραση του Ξηρού και κάποιες άστοχες ενέργειές του πριν τελικά συλληφθεί στην Κερατέα έφεραν τη ρήξη.

Η έρευνα των αρχών στα κελιά των έγκλειστων μελών των «Πυρήνων» στον Κορυδαλλό οδηγούν πλέον την έρευνα για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας σε άλλο επίπεδο, αποκαλύπτοντας ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ της παλαιάς και της νέας γενιάς των τρομοκρατών.

Η «απόλυση»

Την πιθανή δολοφονική ενέργεια σε βάρος του Χριστόδουλου Ξηρού οργάνωναν μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού τα μέλη των «Πυρήνων» με τη βοήθεια της 22χρονης Αγγελικής που ακόμα αναζητείται από τις διωκτικές αρχές.

Τα σχέδια ήρθαν στο φως μετά την έρευνα των αστυνομικών αρχών που αποκάλυψαν ότι τα μέλη των «Πυρήνων» είχαν στην κατοχή τους smartphones, tablets και laptop με τα οποία επικοινωνούσαν με τον έξω κόσμο. Με τα smartphones έγραφαν κρυπτογραφημένα μηνύματα τα οποία έδιναν στην Αγγελική σε κάρτες μνήμης. Δυο από αυτές βρέθηκαν στον Κορυδαλλό, ενώ μια ακόμα στη γιάφκα του Λουτρακίου.

Από την αποκρυπτογράφηση επιστολών που αντάλλασσαν μεταξύ τους τα έγκλειστα στον Κορυδαλλό μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς», προκύπτει ότι η εμπιστοσύνη τους προς τον Χριστόδουλο Ξηρό, είχε κλονιστεί σοβαρά, χωρίς αυτός να ξέρει τίποτα, μετά τις αποτυχημένες βομβιστικές επιθέσεις προς το αστυνομικό τμήμα Ιτέας και την ΔΟΥ Κορυδαλλού, με φακέλους-βόμβες, τις οποίες φέρεται ότι είχε κατασκευάσει ο Ξηρός, λίγο καιρό μετά την απόδρασή του από τις φυλακές.

Αγγελική: «Εύχομαι αυτό που κάνω να το ξέρετε ότι είναι δύσκολο να ανέχομαι αυτόν. Όταν τελειώσει η ιστορία θα του σπάσω το κεφάλι. Κάνω υπομονή να γίνει το σχέδιο. Τα υπομένω όλα για σας».

Πυρήνες: «Αυτό που κάνεις εσύ μέσα σε λίγους μήνες, άλλοι, άλλες φορές ήθελαν περισσότερο χρόνο και δεν τα κατάφερναν. Μπορείς μόνη σου να κάνεις τα πάντα. Θα μπορούσαμε να βρούμε δυο παιδιά και να τον κανονίσουμε και να τον πετάξουν μέσα σε ένα ρέμα. Υπομονή όμως μόλις τελειώσει η επιχείρηση και είμαστε ελεύθεροι θα απολυθεί».

Αγγελική: «Κάνω υπομονή για να είμαι δίπλα του και να συνεργάζομαι. Πόσο θα αντέξω;»

Πυρήνες: «Πρέπει να κάνουμε γρήγορα το σχέδιο γιατί αλλιώς μπορεί να τον πιάσουν τον βλάκα και όταν τον πάνε στην αντιτρομοκρατική θα μας “δώσει” όλους, όπως έκανε και με τη 17Ν. Είχε δίκιο ο Κουφοντίνας».

Μετά από μια αποτυχημένη βομβιστική επίθεση ένα μέλος των «Πυρήνων» έλεγε για τον Ξηρό: «Είναι βλάκας, χαζός. Μια τρύπα στο νερό έκανε πάλι. Θα τον σκίσω».

Τα μέλη των «Πυρήνων», σύμφωνα με το περιεχόμενο των επιστολών, επιρρίπτουν ευθύνες στον Ξηρό, αναφέροντας ότι τα εκρηκτικά δεν ήταν «ψημένα», τον αποκαλούν «προδότη» και κάνουν λόγο για «απόλυσή» του, αφού πρώτα τον χρησιμοποιούσαν για το σχέδιο της δικής τους απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού, με την ανατίναξη του μαντρότοιχου με τεράστια ποσότητα εκρηκτικών.

Τις κάρτες μνήμης, κατά την Αστυνομία, μετέφερε η Αγγελική Σπυροπούλου, η οποία, όπως τόνισε ο κ. αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Τσακνάκης, φέρεται ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και αποτελούσε «τα μάτια, τα αυτιά και τον χειριστή όλων των σχεδίων της οργάνωσης», καθώς και τον συνδετικό κρίκο με τον Χριστόδουλο Ξηρό και τους ποινικούς συνεργάτες των «πυρήνων».

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε ότι η 22χρονη φαίνεται πως είχε σχέση - κλειδί και με την αποστολή των παγιδευμένων φακέλων στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας και στην ΔΟΥ Κορυδαλλού, στην προμήθεια των όπλων και εκρηκτικών αλλά και στο σχέδιο ανατίναξης του μαντρότοιχου των φυλακών με βόμβα - μαμούθ, η οποία θα περιείχε περίπου 170 κιλά εκρηκτικών.

Ο κ. Τσακνάκης τόνισε ότι η έκρηξη θα είχε σίγουρα θύματα και μεταξύ ανυποψίαστων πολιτών, που μένουν στις πολυκατοικίες κοντά στις φυλακές Κορυδαλλού. Μάλιστα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η 22χρονη Αγγελική είχε αντιδράσει μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά οι εντολές ήταν να προχωρήσει στις διαδικασίες.

Η άφαντη Αγγελική και οι δυο νέες συλλήψεις

Η αλληλογραφία της Αγγελικής Σπυροπούλου με τα μέλη των «Πυρήνων» δείχνουν ότι η νεαρή κοπέλα είχε επιτελικό ρόλο στις ενέργειες της νέας γενιάς των τρομοκρατών.

Τώρα, οι έρευνες των αρχών εστιάζονται στον εντοπισμό και στη σύλληψη της Αγγελικής, καθώς και μιας ακόμα γυναίκας, γενετικό υλικό της οποίας εντοπίστηκε στην έρευνα στα δυο κρησφύγετα του Ξηρού.

 

www.real.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ