ΑΠΙΘΑΝΟ: Το στενότερο σπίτι στον κόσμο έχει πλάτος 1,2μ.

23 Ιανουαρίου 2015

Μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως το στενότερο σπίτι που έχει φτιαχτεί, καθώς το μήκος του είναι μόλις 1,2 μέτρα και βρίσκεται ανάμεσα σε δύο κτίρια.

Πηγή έμπνευσης του συγκεκριμένου σπιτιού αποτέλεσε ο Ισραηλινός συγγραφέας και σκηνοθέτης Etgar Keret, ενώ σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Jakub Szczesny. Βρίσκεται στην Πολωνία και πιο συγκεκριμένα στο ελάχιστο κενό που υπάρχει ανάμεσα σε δύο κτίρια της Βαρσοβίας. Ο δημιουργός του συγκεκριμένου σπιτιού, κατάφερε να συγκεντρώσει 70.000 ευρώ από χορηγίες για να υλοποιήσει το πρότζεκτ του και ξεκίνησε την κατασκευή του σε συνεργασία με το Πολωνικό Ίδρυμα τέχνης.

Υπήρξε η μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής μου, γιατί δεν έχω φτιάξει ποτέ κάτι τόσο στενό, δήλωσε ο Szczesny.

Το έργο ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2012,ως κατασκευή αποτελείται κυρίως από σίδερο, χωρίζεται σε δύο ορόφους και έχει συνολικό εμβαδό 46τετραγωνικών μέτρων. Μπορεί να μην προσφέρει πολυτελείς ανέσεις, προσφέρει όμως όλες τις ανέσεις της μοντέρνας ζωής. Το κρεβάτι είναι μονό και βρίσκεται ανάμεσα στους δύο τοίχους, το ντους ακριβώς πάνω από την λεκάνη και στην κουζίνα μπορείς ίσα ίσα να μαγειρέψεις. Ούτε λόγος για περίσσιο φαγητό, καθώς στο ψυγείο χωρούν μόνο δύο μπουκάλια.Πηγή: inewsgr.com


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ