Σίλντενφελντ: «Προτεραιότητα ο Παναθηναϊκός»

Τη βούλησή του να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και μετά το καλοκαίρι εξέφρασε ο Γκόρντον Σίλντενφελντ του οποίου το συμβόλαιο λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο. Ο Κροάτης αμυντικός αναφέρθηκε επίσης τόσο στο παιχνίδι με την Ξάνθη και στον στόχο του Κυπέλλου, όσο και σε αυτό που έπεται με την Καλλονή αλλά και το κατά πόσο οι Πράσινοι μπορούν να επανέλθουν σε τροχιά τίτλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σίλντενφελντ στη Nova:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Είχαμε παίξει πριν από μερικές εβδομάδες εκεί και ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Δεν είχαμε περάσει εύκολα τότε, αυτή τη φορά όμως ήμασταν καλύτερα προετοιμασμένοι, καταφέραμε και σημειώσαμε ένα γκολ εκτός έδρας που είναι πολύ σημαντικό. Τώρα έχουμε τη ρεβάνς στο γήπεδό μας. Δεν θα είναι εύκολο αυτό το ματς, από την άλλη γνωρίζουμε όλοι πόσο καλά παίζουμε στην έδρα μας, οπότε ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε την πρόκριση».

Για το στόχο του Κυπέλλου: «Φυσικά έχουμε μια ευκαιρία όπως και πέρσι. Γιατί όχι και πάλι; Εφόσον περάσει αυτός ο γύρος έχουμε άλλους δυο μπροστά μας και σίγουρα υπάρχουν πιθανότητες και για τις άλλες ομάδες, αλλά είναι ένας από τους στόχους που θέλουμε να κατακτήσουμε».

Για τη Λεωφόρο: «Κάθε ομάδα παγκοσμίως παίζει καλύτερα στην έδρα της. Γνωρίζεις το γήπεδο, ξέρεις τους οπαδούς σου, κάθε εκατοστό του γηπέδου σου λέει κάτι. Εκτός έδρας είναι διαφορετικό. Εκεί οι ομάδες που είναι γηπεδούχοι νιώθουν αυτό που αισθανόμαστε εμείς όταν παίζουμε στο γήπεδό μας. Κάποιες φορές δεν παίζουμε καλά, αυτό το συζητάει η ομάδα. Όμως πάντα εντός έδρας είσαι καλύτερος, για αυτό την έδρα μας τη λέμε σπίτι μας».

Για το αν καλύπτεται η διαφορά στο Πρωτάθλημα: «Είναι αλήθεια πως χάσαμε τη νίκη σε αγώνες που τη χρειαζόμασταν, έχουμε όμως σημαντικά παιχνίδια στην έδρα μας. Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός έχουν ακόμη ένα ματς μεταξύ τους, ελπίζω να χάσουν βαθμούς. Πιστεύω ότι κατακτάς το Πρωτάθλημα μέσω των… μικρών αγώνων, όχι στα ντέρμπι. Πρέπει να μαζέψουμε βαθμούς από τα παιχνίδια με τις μικρότερες ομάδες γιατί με αυτές χάσαμε βαθμούς».

Για τον αγώνα με την Καλλονή: «Όταν παίζουμε εντός είναι διαφορετικά. Χρειαζόμαστε τους τρεις βαθμούς και πρέπει να κερδίσουμε για να μείνουμε σε επαφή με την κορυφή για να συνεχίσουμε την προσπάθεια για το Πρωτάθλημα».

Για τις φήμες φυγής του: «Υπάρχει ενδιαφέρον αλλά ποτέ δεν είπα ότι θέλω να φύγω. Πάντα λέω πως θέλω να μείνω, έχω συμβόλαιο εδώ μέχρι το καλοκαίρι. Σκέφτομαι μόνο τον Παναθηναϊκό αλλά υπάρχουν ομάδες που με θέλουν. Το καλοκαίρι πλησιάζει και είναι λογικό να σκέφτεσαι και το μέλλον σου».

Για το αν είναι ο Παναθηναϊκός προτεραιότητα: «Φυσικά. Έχω πει ότι θέλω να μείνω, νιώθω καλά εδώ, περνάω καλά στην Ελλάδα, παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, είμαστε από τις κορυφαίες ομάδες στη χώρα και δεν υπάρχει λόγος να μην μείνω».

Σχετικά άρθρα