Η απώλεια Ντέβιτς, η επιμονή Σαββίδη και ο παραλογισμός

Ακόμη και σε περίοδο Εθνικών εκλογών, εκεί όπου διακυβεύεται το μέλλον της χώρας, ο ΠΑΟΚ έχει τον τρόπο του. Μας κρατά στην «τσίτα». Διαχρονικά, αυτό συμβαίνει. Αυτό έλειπε να άλλαζε κάτι τώρα. ΠΑΟΚ, είναι άλλωστε.
Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να αποκτήσει τον Σέρβο επιθετικό Μάρκο Ντέβιτς ως δανεικό για ένα χρόνο, από την Ρούμπιν Καζάν, η διοίκηση της οποίας προτίμησε να κάνει αποδεκτή την πρόταση ομάδας από το Κατάρ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι «Καταριανοί» κάλυψαν όλο το ποσό του ετήσιου συμβολαίου του Ντέβιτς ενώ  έδωσαν στην Ρούμπιν ακόμη ένα εκατομμύριο ευρώ για τον δανεισμό του. Ο ΠΑΟΚ που τα είχε βρει σε όλα με τον Ντέβιτς, ήθελε να δώσει το «μισό» (απο τα 1,8 εκ. ευρώ δηλαδή κοντά στις 900.000) του συμβολαίου του παίκτη και ένα ποσό στην Ρούμπιν. Οι Ρώσοι προτίμησαν να απαλλαχθούν για ένα χρόνο από τις απολαβές του συμβολαίου του παικταρά, διατηρώντας τα δικαιώματά του. Μια χαρά τα βόλεψαν. Ειδικά τώρα που η ισοτιμία του ευρώ με το ρούβλι, δεν ευνοεί το ρωσικό νόμισμα.
Αυτή η απώλεια ενός πολύ μεγάλου παίκτη, προκάλεσε αναστάτωση στην Θεσσαλονίκη. Είχαν αυξηθεί οι προσδοκίες για ένα πολύ μεγάλο μεταγραφικό «μπάμ» και υπάρχει έστω και πρόσκαιρα απογοήτευση. Άλλο όμως αυτό κι άλλο να επικρατεί παραλογισμός. Βεβαίως πρέπει να αναφέρω πως είναι απόλυτη δικαιολογημένη η αγωνία γιατί δεν έχει αποκτηθεί ένας κεντρικός αμυντικός και ένας εξτρέμ.
Από την στιγμή όμως που ο ΠΑΟΚ αποφάσισε τον Γενάρη να αγοράσει από το «πάνω ράφι», έχει και τα ρίσκα του στις διαπραγματεύσεις.
Ο ΠΑΟΚ παραμένει και δείχνει διατεθειμένος να δώσει κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ για έναν παίκτη ως δανεικό. Πείτε μου, ποια ομάδα που δεν έχει εξασφαλισμένα έσοδα από πωλήσεις παικτών της και μόνιμη παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία χρόνια το κάνει. Θα σας απαντήσω απλά: Καμία.
Ο ΠΑΟΚ έχασε τον Ντέβιτς, αλλά ο Σαββίδης δείχνει επιμονή να πάρει άλλο παίκτη ισάξιο. Να δώσει ένα ανάλογο ποσό από τώρα.
Ο ΠΑΟΚ θυμίζω πως απέκτησε τον Κριστιάν Νομπόα σε εξαιρετική ηλικία. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να έφερε ένα τόσο μεγάλο όνομα ποδοσφαιριστή, αυτή την μεταγραφική περίοδο. Ο Νομπόα κοστίζει 1,2 εκ. ευρώ ετησίως. Για να μην ξεχνιόμαστε.
Η αποτυχία της ολοκλήρωσης μιας μεγάλης μεταγραφής χρεώνεται και στον ΠΑΟΚ. Ο οποίος βασίστηκε στις υποσχέσεις των διαμεσολαβητών. Ορισμένοι εκ των οποίων τον «τρύπησαν» για τα καλά. Θα επανέλθουμε στο θέμα λίαν συντόμως.
Ο παραλογισμός που επικρατεί μετά την απώλεια του Ντέβιτς, δηλαδή την προοπτική απόκτησης του παικταρά για τον οποίον ο ΠΑΟΚ σκόπευε να δώσει κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ, δεν έχει προηγούμενο. Είπαμε, ΠΑΟΚ είσαι.
Επειδή πάντα υπάρχουν και θετικά μετά από ένα αρνητικό, στην Τούμπα θα επιμείνουν για την απόκτηση ενός παίκτη που μπορεί να κάνει την διαφορά. Την επόμενη φορά όμως, θα είναι καλό να κλείσει πρώτα ο παίκτης και μετά να ανακοινωθεί.
Θα επαναλάβω, πως σε κάθε διαπραγμάτευση, ειδικά αυτού του επιπέδου με τα εκατομμύρια ευρώ, ελλοχεύει ο κίνδυνος της απώλειας του στόχου. Από την στιγμή όμως που υπάρχουν τα χρήματα, επιλογές για να κινηθείς υπάρχουν. 

Σχετικά άρθρα