Στους 8 Ναδάλ και Μπερντιχ

Στην προημιτελική φάση του Australian Open, για 8η συνεχόμενη φορά, προκρίθηκε ο Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος στάθηκε πολύ τυχερός στο εναρκτήριο σετ με τον Κέβιν Άντερσον και αφού πήρε προβάδισμα στο σκορ, κυριάρχησε του Νοτιοαφρικανού αντιπάλου του, σφραγίζοντας το σπουδαίο ντέρμπι με τον Μπέρντιχ στους “8”. 

Τη δεύτερη συνεχόμενη straight sets νίκη του στη Μελβούρνη, σημείωσε ο Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος ξεπέρασε στα τρία σετ το εμπόδιο του Κέβιν Άντερσον.

Ο 28χρονος Νοτιοαφρικανός, μπήκε πολύ καλά στο ματς αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις πολλές ευκαιρίες για break που είχε στο εναρκτήριο σετ, με τον Ναδάλ να επιβεβαιώνει τη μεγάλη πνευματική αντοχή που διαθέτει και χωρίς να παίξει το καλύτερό του τένις, έφτασε στο τελικό 7-5, 6-1, 6-4, συνεχίζοντας τη δύσκολη προσπάθεια για το δεύτερο τίτλο του στο νησί.

Το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, στάθηκε τυχερός αλλά και ικανός, στις ευκαιρίες του Άντερσον για break στο 1ο σετ ενώ μόλις κατάφερε να προηγηθεί στα σετ, με break στο τελευταίο game του εναρκτήριου σετ, στη συνέχεια δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, παίζοντας ολοένα και καλύτερα στη Rod Laver Arena.

Σε μια όχι και τόσο ζεστή ημέρα στη Μελβούρνη, ο Ναδάλ δεν έδειξε να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα φυσικής κατάστασης, όπως στην αναμέτρηση του 2ου γύρου με τον Τιμ Σμίτσεκ, ωστόσο δεν έπαιξε με τη γνωστή αυτοπεποίθησή του, ειδικά στο πρώτο κομμάτι του αγώνα.

Ο Άντερσον σέρβιρε εξαιρετικά στο 1ο σετ και αυτό δημιούργησε μειονεκτικό συναίσθημα στον Ναδάλ ο οποίος έπαιζε παθητικά και με πολλά αβίαστα λάθη.

Σε αντίθεση με τον Ισπανό, ο Άντερσον Νο15 στον κόσμο, δημιούργησε έξι ευκαιρίες για break σε δύο service game του Ναδάλ, πέντε εκ των οποίων στο 5-5.

Από τη στιγμή που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις πολλές ευκαιρίες του, ο Άντερσον πραγματοποίησε ένα πολύ κακό service game και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Ναδάλ να πετύχει το break, κλείνοντας με 7-5 το 1ο σετ σε 52 λεπτά.

Απογοητευμένος απ’την εξέλιξη του 1ου σετ, ο Άντερσον έχασε τη λάμψη απ’τη γραμμή του σερβίς και ο Ναδάλ ξεκίνησε με δύο συνεχόμενα breaks στο 2ο σετ (2-0, 4-0), παίρνοντας τελικά προβάδισμα με 2-0 σετ.

Στο 3ο σετ, το break που πέτυχε ο Ναδάλ στο 3ο game (2-1) ήταν αρκετό για τον αριστερόχειρα Ισπανό ώστε να σφραγίσει τη straight sets νίκη μετά από 2 ώρες και 6 λεπτά αγώνα στο κεντρικό court.

Την ίδια ώρα, στη Margaret Court Arena, ο Τόμας Μπέρντιχ επικρατούσε με 6-2, 7-6(3), 6-2 του Μπέρναρντ Τόμικ και θα αποτελέσει τον επόμενο αντίπαλο του Ναδάλ στα προημιτελικά της Μελβούρνης.

“Ο Κέβιν είναι ένας πολύ καλός αντίπαλος και εξαιρετικός χαρακτήρας. Αυτό είναι που μετράει και πιο πολύ, πρόκειται για σπουδαίο άνθρωπο” είπε ο Ναδάλ στην in court συνέντευξή του ενώ για τον αγώνα με τον Μπέρντιχ πρόσθεσε: “Θα είναι δύσκολο ματς. Ο Τόμας είναι κορυφαίος τενίστας και έρχεται από τη συμμετοχή στον τελικό της Ντόχα. Θα πρέπει να παίξω το καλύτερό μου τένις για να τον κερδίσω”.

Ναδάλ και Μπέρντιχ έχουν συναντηθεί 21 φορές, με τον Ισπανό να προηγείται 18-3 ενώ έχει φύγει νικητής από τις τελευταίες 17 αναμετρήσεις τους. Τελευταία νίκη του Τσέχου επί του Ράφα, το 2006 στο επεισοδιακό παιχνίδι στη Μαδρίτη.

πηγή: tennis24.gr

Σχετικά άρθρα