Με το δεξί ο Οζιέ στο 2015

Νικηφόρα ξεκίνησε την πορεία του προς την υπεράσπιση του τίτλου του ο Σεμπαστιάν Οζιέ. Ο Γάλλος δις παγκόσμιος πρωταθλητής πρώτευσε στο ράλι του Μόντε Κάρλο έστω κι αν μπόρεσε να γράψει μόλις έναν ταχύτερο χρόνο. Ήταν αρκετά υπομονετικός και ήρεμος, βλέποντας τους υπόλοιπους να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα με τον πάγο και το χιόνι στα βουνά του Γκαπ. Ακολούθησε μια συνετή στρατηγική στα ελαστικά του, χωρίς κάτι το επαναστατικό και δεν τον πείραξε καθόλου που ήταν σχεδόν δύο λεπτά πιο αργός από τον Κούμπιτσα στην 10η ειδική διαδρομή.

Η διαφορά που είχε χτίσει, μετά την έξοδο του Λεμπ, ήταν τέτοια που δε μπορούσε να τον απειλήσει κανείς. Άλλωστε μέχρι τη στιγμή που ο Γάλλος της Citroen βγήκε και έσπασε την ανάρτησή του, ήταν οι δυο τους που μονομαχούσαν για τη νίκη. Μία μάχη όμορφη που ολοκληρώθηκε όμως νωρίς.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα. Επίσης ο Φινλανδός ήταν τυχερός από τις εγκαταλείψεις οδηγών που βρίσκονταν πιο πάνω του και φεύγει με τους 18 βαθμούς. Τον θρίαμβο για την Volkswagen ολοκλήρωσε ο Αντρέας Μίκελσεν, που ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου.

Πολύ καλό ξεκίνημα στη χρονιά έκανε και ο Μαντς Όστμπεργκ που ακολούθησε στην 4η θέση, ενώ τον πρώτο του τερματισμό στο Μόντε Κάρλο πανηγύρισε ο Τιερί Νεβίλ, που την τελευταία ημέρα κατάφερε να ρίξει στην 6η θέση τον ομόσταβλό του στη Hyundai, Ντάνι Σόρδο. 7ος ο Έβανς, 8ος ο Λεμπ, 9ος ο Πρόκοπ και 10ος ο Μικ, που πήρε και τους τρεις της Power Stage.

Σχετικά άρθρα