Τι λένε αυτή τη στιγμή τα ξένα μέσα για τις εκλογές

25 Ιανουαρίου 2015

Τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στραμμένα στην χώρα μας. Τα διεθνή ΜΜΕ διαρκώς ενημερώνουν για τις τελευταίες εξελίξεις. Οι ελληνικές εθνικές εκλογές είναι το πρώτο θέμα και το ενδιαφέρον είναι πρωτοφανές. 

Μετά την μετάδοση των exit polls όλα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία έπαιξαν πρώτο θέμα τα αποτελέσματα. Δεκάδες δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ και τεχνικοί στάθηκαν μπροστά το video wall προκειμένου να καταγράψουν τις εκτιμήσεις των exit polls όπως αυτά μεταδόθηκαν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ για τα exit polls

Τα τηλέφωνα άναψαν καθώς όλοι έσπευδαν να μεταδώσουν τα αποτελέσματα και τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα περιθώρια αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου πολλοί από τους ανταποκριτές ζήτησαν τη γνώμη συναδέλφων τους Ελλήνων δημοσιογράφων.

Ο Guardian μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις. Το πρακτορείο BBC αμέσως μετά την μετάδοση των exit polls μετέδωσε τα αποτελέσματα. Το αμερικανικό δίκτυο CNN έχει ΄πρώτο θέμα τις ελληνικές εκλογές με τίτλο «Το τέλος της λιτότητας;»Η γαλλική Liberation έχει τίτλο: «Ανακοινώθηκε η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ».Για «θρίαμβο» του Αλέξη Τσίπρα κάνει λόγο η γερμανική Bild και κάνει λόγο για «ευρω-φρίκη». Σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Προβολής, στο Ζάππειο Μέγαρο είναι διαπιστευμένοι 1.015 δημοσιογράφοι, ανταποκριτές, παρατηρητές από ξένες χώρες και εκπρόσωποι διπλωματικών αντιπροσωπειών.

Από αυτούς, οι 741 είναι ανταποκριτές ξένων χωρών εκ των οποίων 590 έχουν έρθει στην Ελλάδα ειδικά για τις εκλογές. Η πολυπληθέστερη ομάδα είναι οι διαπιστευμένοι από την Ισπανία που ανέρχονται σε 70.


www.real.grΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ