Στόχος το +9

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ΑΕΚ ενόψει του πρώτου αγώνα του β’ γύρου της Football League.

Ο Τραϊανός Δέλλας, πλην των Κορδέρο, Κολοβέτσιου και Φαγιέ έχει όλους τους υπόλοιπους παίκτες στη διάθεσή του και αυτό που μένει να δούμε είναι το πώς θα διαχειριστεί το ρόστερ του, μιας και το πρόγραμμα στις επόμενες οκτώ μέρες είναι ιδιαίτερα δύσκολο (αφού η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναιγιάλειο για το πρωτάθλημα, την Κέρκυρα για το Κύπελλο την Πέμπτη και την ερχόμενη Δευτέρα παίζει ξανά για το πρωτάθλημα στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα).

Δεδομένη θέση στην αρχική ενδεκάδα θα πρέπει να θεωρούμε ότι θα έχουν οι Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Ανάκογλου, Μάνταλος και Αραβίδης. Από εκεί και πέρα όλες οι υπόλοιπες θέσεις είναι ανοιχτές. Για παρτενέρ του Λαμπρόπουλου φαβορί είναι ο Σαρρής, αλλά θέση διεκδικεί και ο Τζανετόπουλος, ο οποίος μπορεί να δώσει λύση και ως κόφτης. Στο αριστερό άκρο της άμυνας υπάρχει πλέον διαθέσιμος ο Σοϊλέδης, προκειμένου να είναι «φρέσκος» ο Πεταυράκης.

Δίπλα στον Ανάκογλου φαβορί είναι να παίξει ο Γιόχανσον, όμως τα δύο επόμενα παιχνίδια είναι πολύ πιο κρίσιμα και ίσως η εμπειρία του και η ποιότητά του χρειαστεί περισσότερο στα ματς με την Κέρκυρα και τον Απόλλωνα. Άλλωστε ο Σουηδός είναι ακόμα πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης. Εδώ βέβαια αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Δέλλας δοκίμασε τον Γιόχανσον και με παρτενέρ τον Ρόβα, σκεπτόμενος ίσως πως ο Ανάκογλου είναι η μόνη σταθερά στη θέση των αμυντικών μέσος στα τελευταία ματς και χρειάζεται ανάσες. Όμως θεωρούμε πως δύσκολα θα πάει σε αυτό το (αδούλευτο) δίδυμο.

Εγγυημένη θέση στην ενδεκάδα έχει ο Αραβίδης. Είτε ως εξτρέμ, είτε ως φορ. Όλα θα κριθούν από το πόσο επιβαρημένο είναι το γόνατο του Μπρέσεβιτς. Αν παίξει στην κορυφή, ίσως δούμε αριστερά έναν εκ των Πλατέλλα, ή Μπαρμπόσα. Σε περίπτωση που παίξει ο πρώτος, δεξιά θα αγωνιστεί ο Ντούνης.

Στόχος της ΑΕΚ είναι να πάρει τους τρεις βαθμούς και να εκτοξεύσει τη διαφορά της από τη δεύτερη Παναχαϊκή που έχει ρεπό στους 9 πόντους και από τον τρίτο πλέον Απόλλωνα στους 11… Διαφορά που θα τις δώσει επιπλέον βαθμούς στην κούρσα των play off.

Σχετικά άρθρα