Ηγέτης τριετίας

Επειτα από αρκετές εβδομάδες αναμονής και υπομονής έφτασε η ώρα για την πολυσυζητημένη επέκταση συμβολαίου του Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός επιθετικός που συμφώνησε σε όλα με τους Πράσινους πριν από ένα μήνα, κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (26/1) αναμένεται να βάλει την υπογραφή του στη νέα συμφωνία που θα συνάψει με τον Παναθηναϊκό και θα έχει διάρκεια ως το 2018.
 
Ο μάνατζερ του σουηδού κανονιέρη αναμένεται εντός της ημέρας στην Αθήνα προκειμένου να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες-εκκρεμότητες ώστε να ακολουθήσουν και οι υπογραφές. Κάπως έτσι θα κλείσει αισίως μια υπόθεση που «έκαιγε» τόσο τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, που στο πρόσωπο του Μπεργκ έχουν βρει έναν νέο… Σισέ, όσο και τη διοίκηση του συλλόγου που ήθελε όσο τίποτα άλλο την παραμονή του Σκανδιναβού για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα.
 
Αλλωστε, στόχος των Πρασίνων είναι να χτίσουν τον Παναθηναϊκό της επόμενης τριετίας γύρω από τον 29χρονο σέντερ φορ, ο οποίος κατά τον ενάμιση χρόνο που φοράει τη φανέλα του Τριφυλλιού έχει αποδείξει ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που κάνει τη διαφορά. Τα 36 γκολ σε 58 αγώνες, οι περισσότερες από δεκαπέντε ασίστ που έχει στο ενεργητικό του και η εν γένει καθοριστική παρουσία του στο παιχνίδι της ομάδας, καταδεικνύουν του λόγου το αληθές. Γι’ αυτό και η ΠΑΕ αυξάνει τις αποδοχές του από τις 450.000 ευρώ ετησίως στις 700.000 ευρώ συν διάφορα μπόνους, ποσά που τον καθιστούν (και δικαίως) μακράν τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή του συλλόγου.
 
Δεν είναι όμως μόνο τα λεφτά που κρατούν τον Μπεργκ στον Παναθηναϊκό. Προφανώς έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφασή του (κυρίως μέτρησε η διάθεση των Πρασίνων να τον επιβραβεύσουν με γενναία αύξηση), ωστόσο ο Σουηδός… ριζώνει στην Ελλάδα διότι αφενός ο ίδιος και η οικογένειά του δεν κρύβουν ούτε στιγμή ότι απολαμβάνουν τη ζωή στη χώρα μας, αφετέρου διότι όπως εξήγησε σε ανύποπτο χρόνο, πιστεύει στις δυνατότητες του Παναθηναϊκού. «Είμαι ευτυχισμένος με την εξέλιξη αυτή. Μένω στον Παναθηναϊκό γιατί βλέπω δυναμική στην ομάδα και προοπτική για τίτλους» είπε χαρακτηριστικά ο Μπεργκ που δεν αρκείται μόνο στην κατάκτηση του περυσινού Κυπέλλου αλλά ονειρεύεται πολλά περισσότερα…

Σχετικά άρθρα