Όρθιος ο Βαβρίνκα μετά τη μάχη

Λίγο έλειψε να μπει σε περιπέτειες ο υπερασπιστής του τίτλου στη Μελβούρνη, Στάνισλας Βαβρίνκα στη συναρπαστική αναμέτρηση για τον 4ο γύρο του Australian Open, με τον Ελβετό να σώζει πολλές ευκαιρίες set point του σκληροτράχηλου Γκιγέρμο Γκαρσία Λόπεζ, παίρνοντας εκδίκηση απ’τον Ισπανό για την ήττα στο Παρίσι. 

Πολύ δύσκολη νίκη στα τέσσερα σετ, σημείωσε ο Στάνισλας Βαβρίνκα ο οποίος χρειάστηκε να σώσει 5 set points του Γκιγέρμο Γκαρσία Λόπεζ προκειμένου να αποφύγει το 5ο σετ στον αγώνα.

Ο 29χρονος Ελβετός, είχε ηττηθεί απ’τον Γκαρσία Λόπεζ στον 1ο γύρο ου Roland Garros 2014 και ο Ισπανός στάθηκε αντάξια απέναντι στο Νο4 του ταμπλό στην Margaret Court Arena, δυσκολεύοντας πολύ τον Σταν.

Τελικά, αφού κατάφερε να διατηρήσει τη ψυχραιμία του και να επιστρέψει από το 6-2 κάτω στο tie break του 4ου σετ, ο Βαβρίνκα επιβλήθηκε με 7-6(2), 6-4, 4-6, 7-6(8) του 31χρονου Ισπανού, Νο37 στον κόσμο και προκρίθηκε για 3η φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά του Australian Open.

Αυτός θα είναι ο 8ος προημιτελικός Grand Slam για τον Βαβρίνκα ο οποίος θα περιμένει το νικητή της αναμέτρησης Φερέρ-Νισικόρι.

Ήταν η 5η νίκη του Βαβρίνκα επί του Γκαρσία Λόπεζ, σε σύνολο οχτώ αναμετρήσεων (5-3) ενώ ο Ισπανός απέτυχε να πάρει για πρώτη φορά στην καριέρα του την πρόκριση σε 8αδα Major διοργάνωσης.

Ο Βαβρίνκα, τελείωσε το ματς με 70 winners (15 άσους) αλλά και 61 αβίαστα λάθη (3 double faults) ενώ ο Ισπανός είχε 34 τελειώματα και 32 λάθη, σε 3 ώρες αγώνα. 

Σχετικά άρθρα