“Decima” και στο… ταμείο η Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης συμπλήρωσε μια 10ετία συνεχούς πρωτιάς, στην κορυφή του “Οικονομικού Πρωταθλήματος”, την ίδια χρονιά που πανηγύρισε τον 10ο Ευρωπαϊκό τίτλο της, πετυχαίνοντας Διπλό Δεκάρι, “Doble Décima” όπως λένε και στα Ισπανικά.
Με βάση τη σχετική έκθεση της “Deloitte Football Money League”, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσπέρασε τις Μπαρσελόνα και Μπάγερν Μονάχου ανεβαίνοντας στη 2η θέση, ενώ Βαυαροί και Καταλανοί κατέχουν την 3η και 4η θέση, αντίστοιχα.
Τα έσοδα της Ρεάλ Μαδρίτης ανέρχονται στα 549.500.000 εκατομμύρια ευρώ, με το ποσό να προκαλεί ένα διάπλατο χαμόγελο στον πρόεδρο Φλορεντίνο Πέρεθ -Florentino Pérez-.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να διανύει την χειρότερη σεζόν των τελευταίων δύο δεκαετιών, όμως, αυτό δεν έχει επίπτωση στο ταμείο της, καθώς το 2ο πλουσιότερο κλαμπ παγκοσμίως, κέρδισε 518.000.000 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το καλοκαίρι ξόδεψε 202 εκατομμύρια σε μεταγραφές. Αξιοπρόσεκτο είναι, πως στην καταστροφική χρονιά του Μόγιες ήταν 4η, ενώ τις καλές χρονιές επί Φέργκιουσον, όπως 2012-13, 2011-12, 2010-11, 2009-10, 2008-09 ήταν 3η στον πίνακα. Τελευταία φορά που βρέθηκε στην 2η θέση ήταν τις 2 χρονιές, 2007-08 και 2006-07.
Στη δεκάδα των ομάδων με τη μεγαλύτερη οικονομική ευχέρεια εμπεριέχεται μόνο η πρωταθλήτρια Γιουβέντους όσον αφορά την Ιταλική Serie Α. Το παραπάνω δεδομένο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί παράδοξο, μιας και το 2001 αναγράφονταν πέντε ιταλικές ομάδες στη σχετική λίστα.
Παγκόσμια πρωτιά για την Πρέμιερ Λιγκ, καθώς 14 ομάδες της βρίσκονται στο ΤΟΠ 30 των ομάδων με τα μεγαλύτερα έσοδα (Παραγωγικά Εισοδήματα) Παγκοσμίως, στο ούτω καλούμενο Πρωτάθλημα Χρημάτων.
Τρεις θέσεις χωρίζουν την Μπαρτσελόνα από την αντίπαλό της Ρεάλ στο “Οικονομικό Clasico”. Η αποτυχημένη περσινή χρονιά των “Μπλαουγκράνα” οδήγησε σε καμπή την οικονομική ανάπτυξη της ομάδας.
Επιπρόσθετα, εντύπωση προκαλεί η απουσία της Ατλέτικο Μαδρίτης από τον πίνακα με τις 10 πλουσιότερες ομάδες. Η πρωταθλήτρια της Primera Division και δευτεραθλήτρια του Champions League δεν είναι καν στην έκθεση αφού είναι στην 15η θέση πίσω από τις Τότεναμ και Σάλκε. 
Οι 19 από τις 20 ομάδες της λίστας προέρχονται από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, ενώ ανάμεσά τους ξεπροβάλλει και το όνομα της Γαλατάσαραϊ. Η Τουρκική ομάδα είναι η 19η πλουσιότερη ομάδα του κόσμου, με το ρόστερ των Σνάιντερ, Μέλο, Μουσλέρα και Μπρούμα να αποδεικνύει τις απίστευτες οικονομικές δυνατότητες της ομάδας.
Η Μίλαν έχει βρεθεί για 1η φορά, εκτός 10δας, αφήνοντας μόνο 3 ομάδες με συνεχή παρουσία στο ΤΟΠ 10.¨

Σχετικά άρθρα