Χοιρινές μπριζόλες με πουρέ!

26 Ιανουαρίου 2015

Υλικά:

  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • θυμάρι φρέσκο ή ξερό
  • 4 σκ. Σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
  • Αλάτι 

  • Πιπέρι
  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε κομμάτια
  • 250 γραμμάρια Κρέμα γάλακτος

 Εκτέλεση:

  • Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και με αυτή τρίβουμε καλά τις μπριζόλες. Οπότε γίνονται πολύ αρωματικές… τις αφήνουμε στο πλάι..
  • Εχουμε νερό που βράζει. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε μικρά κομμάτια. 12 λεπτά βράσιμο σε αλατισμένο νερό είναι αρκετά για να είναι οι πατάτες έτοιμες για πουρέ. Στραγκισουμε το νερο. Τις περνάμε από το ειδικό εργαλείο του πουρέ και απο μια σίτα μεγάλη και ψιλή, και προσθέτουμε την κρέμα, αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας.
  • Σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι ψήνουμε τις μπριζόλες, αφού τις αλατοπιπερώσουμε, για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να είναι έτοιμες. Τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 2 λεπτά και είναι έτοιμες να συνοδεύσουν τον πουρέ μας…

 

πηγή: akispetretzikis.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Φράντς Κάφκα
Η Σκέψη της ημέρας
9:10 Φράντς Κάφκα