Τα βρίσκει σκούρα στις πρεμιέρες

Η ΑΕΚ ρίχνεται απόψε στη μάχη του β’ γύρου, ωστόσο σύμφωνα με την πρόσφατη προϊστορία, οι «κιτρινόμαυροι» τα βρίσκουν σκούρα στις πρεμιέρες του δεύτερου μισού του πρωταθλήματος. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως η «Ένωση» έχει πετύχει μόλις τρεις νίκες στο πρώτο ματς του δεύτερου γύρου την τελευταία 10ετία. Βέβαια οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι έχει υποστεί άλλες τόσες ήττες, ενώ τέσσερα παιχνίδια έχουν ολοκληρωθεί χωρίς νικητή.
Πέρσι η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα είχε συντρίψει τον Μανδραϊκό στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ με το εντυπωσιακό 8-0 με τον Ιβάν Μπρέσεβιτς να κάνει χατ τρικ, τον Ανάκογλου να σημειώνει δύο τέρματα και τους Πλατέλλα, Πεταυράκη και Χουστουλάκη (αυτ.) να προσθέτουν τα ονόματά τους στον πίνακα των σκόρερ.
Τη σεζόν 2012-2013, η ομάδα του Έβαλντ Λίνεν γνώριζε ήττα με κάτω τα χέρια από τον Αστέρα Τρίπολης (1-3 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»), παρότι είχε προηγηθεί στο σκορ με τον Κουτρουμπή. 
Γυρνώντας προς τα πίσω στο… χρονοντούλαπο της ιστορίας, συναντάμε τέσσερις σερί ισοπαλίες. Η αρχή έγινε την αγωνιστική περίοδο 2011-2012. Οι «κιτρινόμαυροι» με το Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο τους φεύγουν από το Παγκρήτιο με το βαθμό της ισοπαλίας (1-1). Το γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου δεν ήταν αρκετό.
Τη σεζόν 2010-2011 η ΑΕΚ ξεκινάει τη νέα χρονιά και το β’ γύρο με γκέλα. «Θύτης» η Κέρκυρα, η οποία παίρνει «λευκή» ισοπαλία από την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ.
Ένα χρόνο νωρίτερα (αγωνιστική περίοδος 2009-2010), η ΑΕΚ που προέρχεται από το διπλό στο «Καραϊσκάκης» με τον Νάτσο Σκόκο, στραβοπατάει κόντρα στο Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς βρέθηκε πίσω στο σκορ, το γύρισε (3-1), αλλά ο Περόνε είχε άλλη γνώμη…
Μόλις τέσσερις μέρες μετά την αλλαγή του έτους (2008-2009), ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την ΑΕΚ παρουσία 42.018 θεατών. Τελικό αποτέλεσμα 0-0.
Το μοναδικό διπλό της τελευταίας δεκαετίας το πέτυχε η ΑΕΚ στο Περιστέρι. Ήταν εις βάρος του Ατρομήτου (για τη σεζόν 2007-2008) και σκόρερ για την ομάδα του Λορέντσο Σέρα Φερέρ ήταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος.
Τις δύο προηγούμενες σεζόν η «Ένωση» είχε γευτεί ισάριθμες ήττες. Από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 0-2 (2006-2007) και από τον Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο» με 0-4 (και τον Παναγιώτη Λαγό να σκοράρει δύο φορές για την αγωνιστική περίοδο 2005-2006).
Η αναδρομή στο παρελθόν κλείνει με τη νίκη με 1-0 επί του Αιγάλεω, χάρη στο γκολ του Κατσουράνη. Ήταν η χρονιά του Ντέμη Νικολαΐδη, του Φερνάντο Σάντος και των πάρτι στο ΟΑΚΑ. 21.230 εισιτήρια κόπηκαν εκείνη την Κυριακή…

Σχετικά άρθρα