Ανώγεια: Ούτε μία ψήφος στη Χρυσή Αυγή - Ρεπορτάζ του BBC

26 Ιανουαρίου 2015

Ρεπορτάζ στα Ανώγεια επέλεξε να κάνει ο δημοσιογράφος του βρετανικού δικτύου Κρις Μόρις μόλις δύο ημέρες πριν από τις εκλογές της Κυριακής, με αφορμή τα μηδενικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με την ΑΝΩΓΗ, στο νησί έφτασαν τρεις δημοσιογράφοι με τρεις τεχνικούς του BBC στο πλαίσιο της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρας στο Ηράκλειο το βράδυ της Παρασκευής, αλλά το πρωί της ίδιας ημέρας επισκέφθηκαν και το χωριό.

Αφορμή για το ενδιαφέρον των Βρετανών ήταν το γεγονός ότι στις ευρωεκλογές του Μαΐου, η Χρυσή Αυγή δεν πήρε καμία ψήφο στα Ανώγια, σε ένα χωριό όπου σημειώθηκαν μεγάλες βαρβαρότητες από τους Ναζί κατά τη διάρκεια της κατοχής.

Το αγγλικό κανάλι με επικεφαλής τον δημοσιογράφο Chris Morris μίλησε με προσωπικότητες του χωριού για τις εκλογές, τον Ναζισμό,τις προσδοκίες για το μέλλον και την οικονομική κρίση. Συγκεκριμένα συνομίλησαν με τον καλλιτέχνη Λουδοβίκο των Ανωγείων, τον πατέρα Ανδρέα Κεφαλογιάννη και τον λυράρη Βασίλη Σκουλά.

Μαζί ακολουθούσαν ο Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης και ο επιχειρηματίας Δ. Κασαμπαλής.

Ηχηρότατο μήνυμα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, κατά του Φασισμού και του Ναζισμού, την ώρα μάλιστα που τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στην τρίτη θέση, έστειλαν το βράδυ των εκολγών τ’ Ανώγεια. Ούτε μια ψήφο υπέρ της Χρυσής Αυγής δεν βρέθηκε στα πέντε εκλογικά τμήματα των Ανωγείων.

Για μια ακόμα φορά οι Ανωγειανοί απέδειξαν ότι ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ τα δεινά που προκάλεσε στον τόπο μας η φασιστική μπότα.

Ψήφισαν δυνατά υπέρ της δημοκρατίας, υπέρ της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και κατά των νοσταλγών των μαύρων ιδεών, κατά των νοσταλγών του Χίτλερ, κατά των νοσταλγών των ES-ES, κατά των νοσταλγών του Γκέμπελς, κι όλων αυτών που αιματοκύλησαν την Ευρώπη και την πατρίδα μας.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...