Παστέλι με σοκολάτα!

<p>Υλικά:</p>
<ul>
<li>200 γρ. σουσάμι</li>
<li>50 γρ. φυστίκια</li>
<li>100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα</li>
<li>50 γρ. αμύγδαλο φιλέ</li>
<li>300 γρ. μέλι</li>
<li>¼ κ.γ. αλάτι</li>
</ul>
<p>Εκτέλεση:</p>
<ul>
<li>Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε ξεχωριστά τα αμύγδαλα, τα φυστίκια και το σουσάμι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.</li>
<li>Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το μέλι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε τους ξηρούς καρπούς μέσα στο μέλι. Προσθέτουμε αλάτι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά .</li>
<li>Μόλις το μείγμα αρχίζει και πήζει αφαιρούμε από τη φωτιά , προσθέτουμε ψιλοκομμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα πιο λείο μείγμα.</li>
<li>Απλώνουμε σε ένα σκεύος (21 Χ 28 εκ.) που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα στον πάτο του και στις άκρες του κι αφήνουμε να κρυώσει . Μόλις ετοιμαστεί, κόβουμε το σχήμα που θέλουμε και το αποθηκεύουμε. </li>
</ul>
<p>πηγή:akispetretzikis.gr</p>

Σχετικά άρθρα