Κέικ σοκολάτας ατμού!

26 Ιανουαρίου 2015

Υλικά:

  • 500 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
  • 250 γρ. ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους
  • 10 αυγά χωρισμένα
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 35 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση:

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Χτυπάμε τους κρόκους και τη μισή ζάχαρη σε ένα μίξερ με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει (5-7 λεπτά) και κατόπιν προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και το αλεύρι κοσκινισμένο.
  • Κατόπιν καθαρίζουμε πολύ καλά τον κάδο του μίξερ προσέχοντας να μην έχει καθόλου νερό. Χτυπάμε τα ασπράδια με μία πρέζα αλάτι με το σύρμα του μίξερ μέχρι να φουσκώσει (1-2 λεπτά) και σταδιακά προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε ελαφρά μέχρι να γίνει μία γυαλιστερή μαρέγκα.
  • Μόλις γίνει η μαρέγκα μας παίρνουμε μία σπάτουλα και ρίχνουμε το 1/3 της στο μείγμα με τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να αραιώσει το μείγμα. Έπειτα παίρνουμε το άλλο 1/3 της μαρέγκας και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά με τη σπάτουλα κάνοντας ελαφρές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα (αυτό το κάνουμε για να έχουμε μία πολύ αέρινη και αφράτη μους). Συνεχίζουμε με το άλλο 1/3 και κάνουμε την ίδια διαδικασία. 
  • Τοποθετούμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 30 εκ. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 170 βαθμούς, βγάζουμε από το φούρνο και τοποθετούμε ένα πιάτο από πάνω. Αυτό το κάνουμε για να μείνουν οι ατμοί μέσα και να συνεχίσει να ψήνεται στον ατμό για τουλάχιστον 1 ώρα. Μόλις κρυώσει μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο για να γίνει το κέικ μας πιο σταθερό.

πήγη:akispetretzikis.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...