Καπονάτα με κολοκύθια!

26 Ιανουαρίου 2015

Υλικά:

  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 4 κολοκυθάκια κομμένα στη μέση και διαγώνια σε φέτες
  • 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ.σ. ζάχαρη 
  • 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 3 κ.σ. σταφίδες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι ξερό
  • 200 γρ. φέτα

Εκτέλεση:

  • Παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κολοκύθια και το σκόρδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για άλλα 5 λεπτά για να μαλακώσουν και αυτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα, γεμίζουμε τη μισή κονσέρβα με νερό και το βάζουμε και αυτό, τη ζάχαρη, το ξύδι, την κάπαρη, τις σταφίδες, το αλατοπίπερο και τέλος το θυμάρι.
  • Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα κολοκύθια και να πήξει η σάλτσα μας.
  • Μπορούμε να φάμε ζεστό αλλά και παγωμένο το φαγητό μας!

πηγή: akispetretzikis.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +88657+43396+54 - adTechUnit 6
Άγχος: Δυσκολία στην αναπνοή και πόνος στο στήθος
Το πρόβλημα μου είναι ότι αγχώνομαι με το...
Ψυχιατρική: Η κακή διάθεση και η έλλειψη ευχαρίστησης
Όλες οι μορφές ψυχοθεραπείας, κατά το...
Σχέση: Όταν δε σε συμπαθούν οι γονείς του συντρόφου σου
Το πρόβλημα είναι ότι οι γονείς του δεν...