Μπισκότα με φουντούκι και λάδι!

26 Ιανουαρίου 2015

Υλικά:

  • 180 γραμμάρια φουντούκια

  • 100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 50 γραμμάρια ζάχαρη καστανή

  • 70 γραμμάρια ζάχαρη άχνη (35 για τη ζύμη και 35 για το γλάσο)

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 1 βανίλια

  • 90 γραμμάρια ελαιόλαδο

  • ξύσμα από ένα λεμόνι

  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι για το γλάσο

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν όλα σκόνη.



  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και φέρνουμε ακόμα δυο βόλτες.
Η ζύμη παίρνει τη μορφή βρεγμένης άμμου.


  • Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και πάνω βάζουμε ένα 28αρι στρογγυλό τσέρκι (αλλιώς μπορούμε να βάλουμε το στρογγυλό από μια αποσπώμενη ταρτιέρα κλπ.)



  • Μέσα σε αυτό απλώνουμε τη ζύμη που πρέπει να έχει πάχος 3-5μμ.



  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι το γύρω γύρω να πάρει καλό χρώμα.

Κόβουμε σε κομμάτια αμέσως αλλά αφήνουμε στο ταψί μέχρι να κρυώσουν καλά.



  • Σερβίρουμε αν θέλουμε με ένα γλάσο λεμονιού (1κ.σ. χυμό λεμονιού με 35γρ άχνη) ή με λιωμένη σοκολάτα.

Πηγή: akispetretzikis.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Φράντς Κάφκα
Η Σκέψη της ημέρας
9:10 Φράντς Κάφκα