Τον κράτησε όρθιο ο Μπατίστα

Με αιχμή του δόρατος τον Εστεμπάν Μπατίστα ο Παναθηναϊκός πέρασε έστω και δύσκολα από την Κηφισιά με το 72-66.

Ο Ουρουγουανός σέντερ σταμάτησε στους 24 πόντους και ήταν ο παίκτης που καθόρισε τον ρυθμό του Παναθηναϊκού . Η άμυνα της Κηφισιάς έβαλε δύσκολα σε εκείνη του Ιβάνοβιτς η οποία πέτυχε το 1/3 των πόντων της από τη γραμμή των βολών. Τραγικά τα ποσοστά στα δίποντα της ομάδας του Παπαθεοδώρου μέχρι την τρίτη περίοδο. Η Κηφισιά έμενε κοντά στο σκορ χάρη στις ελεύθερες βολές και στην εξαιρετική της (κατά διαστήματα) άμυνα. Ο Σάιλας κορυφαίος για τους γηπεδούχους με 23 πόντους, από κοντά και ο Λιακόπουλος με 19.

Ο Παναθηναϊκός ήθελε από την αρχή να τρέξει και να ανοίξει τον ρυθμό του αγώνα, ενώ από την άλλη μεριά η Κηφισιά ήθελε να έχει ένα πιο αργό τέμπο. Μόλις οι πρωταθλητές έβρισκαν ρυθμό στον αγώνα η διαφορά… σκαρφάλωνε. Στα πρώτα 12 λεπτά του αγώνα ο Παναθηναϊκός το κατάφερε, είχε τον έλεγχο και με 22 πόντους ενεργητικό στο πρώτο δεκάλεπτο είχε κάνει μία καλή αρχή. Ο Παπαθεοδώρου κάπου εκεί έβαλε τις φωνές και ξύπνησε του παίκτες του, οι οποίοι έπαιζαν άμυνα και δυσκόλεψαν τον Παναθηναϊκό στο σκοράρισμα.

Ο Σάιλας για την Κηφισιά είχε πετύχει 13 από τους 23 πόντους στα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης και ήταν ο παίκτης που κρατούσε όρθια την Κηφισιά, μέχρι να αποσυρθεί για να πάρει κάποιες ανάσες. Η ομάδων των βορείων προαστίων κατέβασε την διαφορά στους 3 πόντους, για το 28-31. Εκείνο το οποίο ήταν κομβικό σημείο ήταν η άμυνα που έπαιζε, με την οποία είχε καταφέρει να περιορίσει τον Παναθηναϊκό στα μισά της δεύτερης περιόδου.

Μόλις 6 πόντους πέτυχε ο Παναθηναϊκός στα τελευταία 7 λεπτά του πρώτου μέρους. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε την ομάδα του Ιβάνοβιτς να είναι μπροστά με 34-30.

Ο Λιακόπουλος μπήκε αφηνιάσμενος στο τρίτο δεκάλεπτο και η Κηφισιά έφερε το παιχνίδι στα ίσια με 2 τρίποντα του άσου της ομάδας των βορείων προαστίων (36-36) ενώ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με τρεις εύστοχες βολές του Σάιλας (39-38) στα 7.18” πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και παρά τα 3 φάουλ που φορτώθηκε ο Μπατίστα, ο Ιβάνοβιτς τον κράτησε στο παρκέ. ο Ουρουγουανός είχε 18 πόντους με το τέλος της περιόδου, όσους και ο Σάιλας. Οι πράσινοι στο τέλος του δεκαλέπτου ήταν μπροστά με 5, 54-49.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε επιθετικά στην τέταρτη περίοδο και με αιχμή του δόρατος τον Εστεμπάν Μπατίστα ανέβασε τη διαφορά στο +14 και φαινόταν να καθαρίζει το παιχνίδι. Ωστόσο η απώλεια ρυθμού από μέρους των φιλοξενούμενων και το αντιαθλητικό φάουλ του Διαμαντίδη έδωσαν την ευκαιρία στην Κηφισιά να μειώσει στους 3, για το 63-66, με τον Ιβάνοβιτς να καλεί εσπευσμένα σε τάιμ άουτ, 2.30 πριν το τέλος. Στα τελευταία δευτερόλεπτα η Κηφισιά έκανε λάθη (βλ. αντιαθλητικό Ψαθά, βήματα Μαυροειδή) και έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να φύγει με το +6, 72-66.

Τα δεκάλεπτα: 16-22, 14-12, 49-54, 66-72

Σχετικά άρθρα