Ο Μπέρντιχ απέκλεισε το Ναδάλ

Την πρώτη του νίκη, μετά από 17 σερί αποτυχημένες προσπάθειες, πέτυχε ο Τόμας Μπέρντιχ κόντρα στον Ράφαελ Ναδάλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open. 

Με μεγαλειώδη εμφάνιση , ο σπουδαίος Τσέχος τενίστας, επικράτησε 3-0 σετ του πολύ κακού Ράφαελ Ναδάλ βάζοντας τέλος στο εντυπωσιακό σερί απέναντί του. 

Ο 29χρονος Τσέχος, παίζοντας μεγάλο τένις στη Rod Laver Arena, τιμώρησε την πολύ κακή ημέρα στην οποία βρέθηκε ο Ισπανός αντίπαλός του και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα δώσει το παρόν στην ημιτελική φάση του πρώτου Major της χρονιάς, συνεχίζοντας την προσπάθεια για τον πρώτο Grand Slam τίτλο της καριέρας του.

Το Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού ήταν καταιγιστικός στα δύο πρώτα σετ, άντεξε στην πίεση του Ναδάλ στο 3ο σετ και έφτασε στη σπουδαία νίκη με το εντυπωσιακό 6-2, 6-0, 7-6(5), πετυχαίνοντας την 4η νίκη επί του Ισπανού σε σύνολο 22 αναμετρήσεων (18-4).

Ο Μπέρντιχ κατάφερε να διατηρήσει έναν υψηλό επίπεδο σε ολόκληρο το ματς, σε αντίθεση με τον Ναδάλ που μπήκε πολύ νευρικός στο ματς και άργησε να βρει ρυθμό στα χτυπήματά του.

Με εντυπωσιακό σερβίς, δυνατές και βαθιές επιστροφές και εξαιρετικά groundstrokes από τη βασική γραμμή, ο Μπέρντιχ κυριάρχησε απόλυτα του αργού, συγχυσμένου και φανερά εκτός κλίματος, Ναδάλ.

Ο 28χρονος αριστερόχειρας, έκανε πολλά λάθη, τόσο με το forehand όσο και με το backhand, είχε πολύ κοντές επιστροφές ενώ φαινόταν αργός μέσα στο court, αδυνατώντας να αντιμετωπίσει τα βαριά χτυπήματα του αντιπάλου του.

Μέσα σε 1 ώρα, ο Μπέρντιχ προηγούνταν 2-0 στα σετ, έχοντας επιβληθεί πλήρως του Ναδάλ στη Rod Laver Arena.

Με δύο break στο εναρκτήριο σετ και τρία στο 2ο, ο Τσέχος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα, φιλοδορώντας μάλιστα με ένα σπάνιο bagel τον Ισπανό στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα.

Το 3ο σετ ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικό, αφού ο Ναδάλ κατάφερε να ανεβάσει το επίπεδο του παιχνιδιού του, βρίσκοντας ρυθμό στα χτυπήματά του.

Ο Ισπανός είχε μεγάλη ευκαιρία στο 4-4 να πετύχει το πρώτο του break στο ματς και να σερβίρει στη συνέχεια για τη μείωση του σκορ, ωστόσο με μεγάλα σερβίς ο Μπέρντιχ βγήκε από τη δύσκολη θέση.

Αποφασισμένος για τη μεγάλη νίκη, ο Τσέχος πίεσε στη συνέχεια το σερβίς του αντιπάλου του και παρόλο που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα δύο πρώτα του match point στο 5-6 15/40, μπήκε πολύ δυνατά στο tie breaκ και στην 4η ευκαιρία του, σφράγισε τη νίκη μετά από 2 ώρες και 13 λεπτά αγώνα.

Ο Μπέρντιχ τελείωσε το ματς με 41 winners (10 άσους, 0 double faults) και 21 αβίαστα λάθη ενώ ο Ναδάλ είχε 24 winners και 26 λάθη (6 double faults).

“Έμεινα στο πλάνο μου μέχρι το τέλος και είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να κλείσω στα τρία σετ το ματς. Σέρβιρα πολύ καλά και ήμουν επιθετικός . Είμαι πολύ χαρούμενος” είπε ο Μπέρντιχ αμέσως μετά.

Στα ημιτελικά, ο Μπέρντιχ θα αντιμετωπίσει τον νικητή του 2ου προημιτελικού, μεταξύ του Άντι Μάρει και του Νικ Κύργιου.

πηγή: tennis24.gr

Σχετικά άρθρα