Τελικό με το… κεφάλι του Ιβάνοβιτς (videos)

Με γκολ από τον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς στην παράταση (94’), η Τσέλσι νίκησε με 1-0 τη Λίβερπουλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στη ρεβάνς του 1-1 στο «Άνφιλντ» για τους «4» της Λιγκ Καπ Αγγλίας, και έτσι οι «μπλε» πήραν τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης! Το παιχνίδι είχε φάσεις και στην κανονική διάρκεια, αλλά οι δυο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν (0-0). Έτσι, οι «μπλε» και οι «κόκκινοι»… έλυσαν τις διαφορές τους στον έξτρα χρόνο, παρότι το πρώτο ματς έληξε 1-1, καθώς ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ ισχύει μετά το 90’. Οι Λονδρέζοι, που περνούσαν και με το 0-0 στον έξτρα χρόνο, κατάφεραν πάντως να σκοράρουν! Το παιχνίδι είχε δύναμη και πάθος, δεν απουσίασαν και οι «σκληρές» φάσεις, ενώ μην ξεχνάμε ότι για την Τσέλσι ακολουθεί και το πολύ σημαντικό παιχνίδι με την Μάντσεστερ Σίτι εντός για το πρωτάθλημα…
Η Τσέλσι στα πρώτα λεπτά διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, σε χέρι του Γουίλιαν. Υπήρξε, αλλά ήταν από κοντινή απόσταση και με το σώμα του αμυντικού γυρισμένο. Ο διαιτητής ήταν κοντά και δεν σφύριξε παράβαση… Οι «μπλε» ζήτησαν στη συνέχεια και δεύτερο πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σκρτελ στον Κόστα, αλλά και πάλι ο ρέφερι έδειξε παίζεται… Στο 27’ η Λίβερπουλ έχασε τεράστια ευκαιρία, με τον Μινιολέ να αποκρούει σουτ του Μόρνο! Στο 30′ ο Κουρτουά έβγαλε σουτ του Κουτίνιο από ιδανικό σημείο! Στο δεύτερο ημίχρονο και στο 50’ η Τσέλσι προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Σεσκ Φάμπρεγας συγκρούστηκε με τον Τζον Τέρι και ο Ζοσέ Μουρίνιο θέλησε να τον προφυλάξει. Ο Ραμίρες μπήκε στην στην θέση του! Στο 59’ είχαμε μια πολύ καλή ευκαιρία για την Τσέλσι, με τον Αζάρ να σουτάρει εκτός μετά από έξοχη ενέργεια! Μετά το 75’ οι «μπλε» πήραν τα ηνία της αναμέτρησης και αν δεν ήταν ο Μινιολέ, θα είχε πάρει και προβάδισμα. Ο Βέλγος γκολκίπερ απέκρουσε σουτ του Κόστα (η μπάλα κόντραρε κιόλας) και σε ακόμη μία φάση έκανε εξαίσιο τάκλιν στον Βραζιλιάνο στερώντας του σίγουρο γκολ!!!
Στο έξτρα χρόνο η Τσέλσι κατάφερε να σκοράρει με τον Ιβάνοβιτς στο 94’. Ο Σέρβος αμυντικός πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με το κεφάλι πέτυχε το 1-0! Στο 98’ η Λίβερπουλ έχασε μεγάλη ευκαιρία α ισοφαρίσει, αλλά ο Χέντερσον δεν μπόρεσε να κάνει το 1-1 με το κεφάλι από σέντρα του Στέρλινγκ…
Οι συνθέσειςΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Ζουμά, Τέρι, Φιλίπε Λουίς (78′ Αθπιλικουέτα), Μάτιτς, Φάμπρεγκας (50′ Ραμίρες), Οσκάρ, Ουίλιαν (119′ Ντρογκμπά), Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα.ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Μάρκοβιτς (70′ Μπαλοτέλι), Εμρέ Τζαν, Σκρτελ, Σακό (57′ Γκλεν Τζόνσον), Αλμπέρτο Μορένο (105′ Λάμπερτ), Λούκας Λέιβα, Χέντερσον, Τζέραρντ, Κοουτίνιο, Στέρλινγκ.
Αναλυτικά στις ρεβάνς των ημιτελικών του Λιγκ Καπ Αγγλίας έχουμε (στις παρενθέσεις τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων):ΤρίτηΤσέλσι-Λίβερπουλ 1-0 παρ. 0-0 κ.δ. (94’ Ιβάνοβιτς) (1-1) Τετάρτη21:45 Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Τότεναμ (0-1)
*Όπως είπαμε, ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ ισχύει μετά τα 90 λεπτά, δηλαδή στην παράταση…

 
//

Post by Voetbalkrant.com.

 
//

Post by Squawka.

 
//

Post by Squawka.

Σχετικά άρθρα