Τι συμβουλεύουν οι ψυχολόγοι για το αδυνάτισμα;

30 Ιανουαρίου 2015
Kατερίνα, αναγνώστρια του boro.gr ρωτά

Αναγνώστριά μας ρωτά: 

Είμαι 32 χρονών και έχω πάρα πολλά κιλά το να κάνω δίαιτα όμως είναι δύσκολο για εμένα και για οικονομικούς αλλά κυρίως για ψυχολογικούς λόγους πώς μπορώ να βοηθηθώ. 

Αγαπητή αναγνώστρια. Στο ερώτημά σου απαντά η 

 Άννα Κανδαράκη, κλινική ψυχολόγος

 

 Η σωστή διατροφή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο του "φροντίζω τον εαυτό μου". Του πόσο μαθαίνω να είμαι τρυφερή με μένα , να με νοιάζομαι και μέσα σε αυτά τα πλαίσια να φροντίζω τι θα μου δώσω να φάω. Η ανάγκη μας να φάμε λαίμαργα, και άπληστα έχει να μας βάλει να σκεφτούμε τι ανάγκη πάμε να καλύψουμε με το να γεμίσουμε το στομάχι μας. Κάναμε κάτι καλό μέσα στη μέρα μας για εμάς ή μας κατηγορούμε συνέχεια που φάγαμε και μετά αφού μας έχουμε χτυπήσει μας τιμωρούμε καταστρέφοντας μας με το να φάμε πάλι; 

Είναι πολύ σημαντικό και καθοριστικό να αναζητήσουμε και να καταλάβουμε ποιοι είναι οι λόγοι, μοναδικοί για τον καθένα, που μας οδήγησαν να λειτουργούμε με αυτό τον τρόπο, να μην φροντίζουμε τον εαυτό μας και να του φερόμαστε τόσο σκληρά. 

Άρχισε να ζεις από σήμερα, χωρίς προϋποθέσεις και αναμονές, γέμισε τη μέρα σου με επιθυμίες , και φροντίδα για σένα σε όλα τα επίπεδα, δεν είσαι μόνο μια κοπέλα με παραπάνω κιλά, όπως παρουσίασες τον εαυτό σου, είσαι σίγουρα πολλά περισσότερα. Η φροντίδα και η αναγνώριση έχει να έρθει από σένα. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...