Κεφτεδάκια γιουβέτσι!

30 Ιανουαρίου 2015
Υλικά:

Για τους κεφτέδες
 
  • 500 γρ. κιμά από κόντρα ή σπαλομπριζόλα 
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ φρυγανιά ή 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο 
  • λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό 
  • αλάτι 
  • πιπέρι
Για τη σάλτσα
 
  • 4 ώριμες τομάτες κομμένες σε κύβους
  • 3 πιπεριές κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100 ml ελαιόλαδο 
  • αλάτι 
  • 1 κύβο μυρωδικών 
  • 1 ποτήρι νερού χυλοπίτες 

Εκτέλεση:

  • Ανακατεύουμε τα υλικά για τους κεφτέδες σε ένα μεγάλο μπολ και τους πλάθουμε σε μπαλάκια 5 εκ.
  • Τους αλευρώνουμε καλά και τους τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.Τους στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί, και αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε τη σάλτσα σε ένα πυρέξ μαζί με τους κεφτέδες και ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε μέσα στο φούρνο στους 200 βαθμούς αφού προσθέσουμε τις χυλοπίτες για 40 λεπτά.

πηγή: akispetretzikis.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ