Τρουφάκια καρύδας!

<p>Υλικά:</p>
<ul>
<li>4 ασπράδια αυγών</li>
<li>200 γρ. καρύδα τριμμένη</li>
<li>250 γρ. ζάχαρη</li>
<li>50 γρ. αλεύρι</li>
<li>1 πρέζα αλάτι</li>
<li>2 βανίλιες</li>
<li>1 κ.σ. μέλι</li>
<li>200 γρ. κουβερτούρα (προαιρετικά)</li>
</ul>
<p>Εκτέλεση:</p>
<ul>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.</li>
<li>Σε ένα τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη βανίλια, μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 4 – 5 λεπτά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και η καρύδα να βγάλει αρώματα της και να μοιάζει το μείγμα σαν πάστα.</li>
<li>Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει ρίχνοντάς το σε ένα μπολ και το βάζουμε ψυγείο για 1 ώρα.</li>
<li>Οταν είναι έτοιμο φοράμε γάντια και πλάθουμε μικρά ορθογώνια κομμάτια των 20 γρ. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και βάζουμε εκεί τις καρύδες μας.</li>
<li><span> Τέλος ψήνουμε στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά, απλά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά ή τα βάζουμε στο ψυγείο.</span></li>
<li><span>Έπειτα ψιλοκόβουμε την κουβερτόυρα και τη λιώνουμε σε ζεστό μπεν μαρί. Βγάζουμε τις καρύδες από το ψυγείο και τις βουτάμε μέσα στη σοκολάτα.</span></li>
<li><span>Τοποθετούμε την καρύδα που έχουμε ετοιμάσει σε μια σχάρα που έχουμε βάλει από κάτω της ένα ταψάκι.</span></li>
<li><span>Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τις άλλες καρύδες μας. Σερβίρουμε είτε σε θερμοκρασία δωματίου είτε τις βάζουμε στο ψυγείο και τις σερβίρουμε παγωμένες.</span></li>
</ul>

Σχετικά άρθρα