Τρουφάκια καρύδας!

30 Ιανουαρίου 2015

Υλικά:

  • 4 ασπράδια αυγών
  • 200 γρ. καρύδα τριμμένη
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 200 γρ. κουβερτούρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη βανίλια, μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 4 - 5 λεπτά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και η καρύδα να βγάλει αρώματα της και να μοιάζει το μείγμα σαν πάστα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει ρίχνοντάς το σε ένα μπολ και το βάζουμε ψυγείο για 1 ώρα.
  • Οταν είναι έτοιμο φοράμε γάντια και πλάθουμε μικρά ορθογώνια κομμάτια των 20 γρ. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και βάζουμε εκεί τις καρύδες μας.
  •  Τέλος ψήνουμε στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά, απλά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά ή τα βάζουμε στο ψυγείο.
  • Έπειτα ψιλοκόβουμε την κουβερτόυρα και τη λιώνουμε σε ζεστό μπεν μαρί. Βγάζουμε τις καρύδες από το ψυγείο και τις βουτάμε μέσα στη σοκολάτα.
  • Τοποθετούμε την καρύδα που έχουμε ετοιμάσει σε μια σχάρα που έχουμε βάλει από κάτω της ένα ταψάκι.
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τις άλλες καρύδες μας. Σερβίρουμε είτε σε θερμοκρασία δωματίου είτε τις βάζουμε στο ψυγείο και τις σερβίρουμε παγωμένες.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ