«Διπλό» για την «Φενέρ»

Η Φενέρμπαχτσε πέτυχε την 7η σερί νίκη στο πρωτάθλημα Τουρκίας, καθώς για την 18η αγωνιστική πέρασε με 2-1 από την έδρα της Καραμπούκσπορ και έτσι είναι στην κορυφή και στο +4 από Μπεσίκτας και Γαλατάσαραϊ, που έχουν έναν αγώνα λιγότερο… Εκτός έδρας νίκες πέτυχαν και οι Ι. Μπουγιούκσεχίρ και Σίβασπορ κόντρα σε Κασιμπάσα (δυο κόκκινες) και Γκαζιάντεπσπορ (έμεινε με 10)…

Η «Φενέρ» έμεινε για 12η αγωνιστική αήττητη (10-2-0), ενώ η Καραμπόκσπορ με την 4η σερί ήττα (τρέχει… σερί 0-1-4) είναι στην ζώνη υποβιβασμού με 15 πόντους. Η φιλοξενούμενη προηγήθηκε με 2-0 με γκολ από τους Σαχίν στο 7’ και Εμενίκε στο 58’. Στο 75’ μείωσε ο Τραορέ για την γηπεδούχο.

Στο ντέρμπι (χωρίς αντιπαλότητα) της Πόλης, η Ι. Μπουγιούκσεχιρ νίκησε 1-0 εκτός την Κασιμπάσα και διατήρησε την καλή παράδοση στην συγκεκριμένη έδρα. Έτσι, ανέβηκε στην 4η θέση με 31 βαθμούς, ενώ η αντίπαλος της είναι 9η με 23. Η γηπεδούχος στο 57’ έμεινε με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη (η πρώτη στο 27’) κίτρινη κάρτα ο Μπουγιούκ. Στο 79’ σκόραρε ο Σεντούρκ με πέναλτι για την φιλοξενούμενη και στο 90’ η γηπεδούχος έμεινε με εννιά παίκτες. Αποβλήθηκε με 2η (η πρώτη στο 83’) κίτρινη κάρτα ο Τορούν.

Η Σίβασπορ, όπως και μεσοβδόμαδα για το Κύπελλο (όμιλοι) νίκησε και στο πρωτάθλημα με 3-1 στην έδρα της Γκαζιάντεπσπορ και βγήκε από την ζώνη υποβιβασμού. Στα τέσσερα τελευταία της μετράει 2-1-1 και ανέβηκε στους 17 βαθμούς, ούσα στο +2 από τις επικίνδυνες θέσεις. Η γηπεδούχος έμεινε στους 24 βαθμούς και στο -7 από την 4η θέση. Η Γκαζιάντεπσπορ προηγήθηκε με τον Ντεμίρ στο 27’, αλλά στο 53’ η Σίβασπορ κέρδισε πέναλτι σε φάση στην οποία αποβλήθηκε ο Μπίνια για την γηπεδούχο. Ο Τσαχεχούσε έκανε το 1-1 από την «άσπρη βούλα» στο 54’, ενώ στο 56’ ο Ακίν ολοκλήρωσε την ανατροπή. Στο 76’ η φιλοξενούμενη πέτυχε το 3-1 με τον Μπεκμεζτσκι και… καθάρισε τον αγώνα!

Σχετικά άρθρα