Ανατροπές πρόκρισης Λ.Δ. Κονγκό και Ισημερινή Γουινέα (videos)

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και η Ισημερινή Γουινέα πέρασαν στα ημιτελικά του Κόπα Άφρικα, καθώς στα προημιτελικά έφτασαν σε μεγάλες νίκες (με ανατροπές) κόντρα σε Κονγκό και Τυνησία με 4-2 και 2-1 (στην παράταση, 1-1 η κανονική διάρκεια)!  Η διοργανώτρια ισοφάρισε στο 90’+3!    

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, βρέθηκε να χάνει από το Κονγκό με 2-0 στο 62’, αλλά πέτυχε επική ανατροπή, με τον Μποκανί να σημειώνει δυο γκολ! Και να φανταστεί κανείς ότι στο πρώτο μέρος δεν είχαμε γκολ στη μονομαχία ανάμεσα στα δύο γειτονικά κράτη!
Το Κονγκό έκανε το 1-0 στο 55’ με τον Ντορέ με προβολή μετά από χτύπημα φάουλ, ενώ ο Μπιφούμα στο 62’ πέτυχε το 2-0, εκμεταλλευόμενος σύγχυση και κόντρες στην άμυνα των αντιπάλων!
Στη συνέχεις, οι «λεοπαρδάλεις» πήραν… μπροστά και μείωσε στο 65’ με τον Μποκανί. Στο 75’ ο Μποκίλα ισοφάρισε με αριστερό δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι . Ο Κιμουάκι με κεφαλιά στο 81’ ολοκλήρωσε την ανατροπή (2-3) μετά από εκτέλεση φάουλ! Ο Μποκανί στο 90’+1 με προσωπική προσπάθεια διαμόρφωσε το τελικό 4-2 για τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς!
Οι συνθέσεις
ΚΟΝΓΚΟ: Μαφουμπί, Μπαντρί, Μπαμπελέ, Νγκονγκά, Μπισίκι, Εντινγκά , Λιτσίνγκι (83’ Γκαντζέ), Ονιάνγκ, Μουτού (84’ Ονταμά), Μπιφουμά, Ντορέ (75’ Μαλονγκά).
Λ.Δ. ΚΟΝΓΚΟ: Κιντιάμπα, Μπεκό, Μονγκονγκού, Ζακουάνι (50’ Μπέλα), Κασουσούλα, Μπεμπά, Μακιάντι (89’ Μουνγκανγκά), Μποκίλα, Σεντρίκ (66’ Κεμπάνο), Μπολάσι, Μποκανί.

Και στο δεύτερο ματς του Σαββάτου, τα γκολ μπήκαν στο δεύτερο μέρος, με την διοργανώτρια να φτάνει στην ιστορική επιτυχία με δυο γκολ από τον Χαβιέρ Μπαλμπόα. Η Τυνησία ήταν αυτή που προηγήθηκε στο 70’ και η Γουινέα Ισημερινού κατάφερε να ισοφαρίσει στην… εκπνοή, αφού στο 90’+3 σκόραρε ο Μπαλμπόα με πέναλτι. Έτσι, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και στον έξτρα χρόνο σκόραρε ξανά η γηπεδούχος με τον Μπαλμπόα στο 102’!!!
Οι συνθέσεις
ΤΥΝΗΣΙΑ: Ματλούθι, Ματλούθι, Αμπντενούρ, Μπεν Γιουσέφ, Μααλούλ, Αλί Γιακούμπι (104’ Μσακνί), Σασί, Ραγκουέντ, Ακαΐσι (85’ Κέρμιτι), Καζρί (85’ Μονσέρ), Τσικάουι.
ΙΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΟΥΙΝΕΑ: Οβονό, Ράντι (80’ Μπολάδο), Μπελέ, Ρούι, Σίπο (86’ Μπελιμά), Κίκε, Ζαραντόνα, Εγιόνγκ, Μπαλμπόα, Νσούε, Φαμπιάνι (60’ Ιμπάν).   

Αναλυτικά στους «8» του Κόπα Άφρικα έχουμε:
Σάββατο
Κονγκό – Δημοκρατία του Κονγκό 2-4 (55′ Ντορέ, 62′ Μπιφουμά / 65′ και 90′ Μποκανί, 75′ Μποκιλά, 81′ Κιμουακί)
Τυνησία – Γουϊνέα Ισημερινού 1-2 (70′ Ακαϊσί / 90’+3 πέν., 102′ Χαβιέρ Μπαλμπόα)
Κυριακή
Ακτή Ελεφαντοστού – Αλγερία (18:00)
Γκάνα – Γουϊνέα (21:30)


Σχετικά άρθρα