«Ξεγυμνώνονται» από γιατρούς τα Νοσοκομεία

1 Φεβρουαρίου 2015

Μπορεί η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να άλλαξαν αλλά τα απόνερα της υπουργίας Βορίδη καταφέρνουν να προκαλέσουν πονοκέφαλο στους λειτουργούς της Υγείας, ακόμη και σήμερα. Τελευταίο κρούσμα μια Υπουργική Απόφαση που κοινοποιήθηκε στα νοσοκομεία 16 ημέρες μετά.

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα νοσοκομεία της χώρας μετά την κοινοποίηση, μόλις χθες, Υπουργικής Απόφασης που φέρει τις υπογραφές των πρώην Υπουργών κ.κ. Βορίδη – Γρηγοράκου (επισυνάπτεται) και η οποία απολύει δεκάδες ειδικευόμενους, από κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα.

Συγκεκριμένα, με την απόφαση απολύονται, από τη μια ημέρα στην άλλη, ειδικευόμενους που βρίσκονται παράταση θητείας από την ημερομηνία που λαμβάνουν τίτλο ειδικότητας.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί ο Ευαγγελισμός. Εκεί, εκτός νοσοκομείου βρίσκονται, πλέον, 50 από τους 60 ειδικευόμενους, των οποίων έχει παραταθεί η θητεία. Κατ’ επέκταση, αίφνης, πολλές κλινικές του νοσοκομείου αδυνατούν να λειτουργήσουν.

Και όλα αυτά την ώρα, που από το νοσοκομείο λείπουν, ήδη, πάνω από 120 ειδικούς και 80 ειδικευόμενους γιατρούς.

Η δημοσίευση της εν λόγω απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης είχε καταφέρει να «ξεγλιστρήσει» από τους σχετικούς φορείς των γιατρών. Μόλις 2 ημέρες μετά οι Βορίδης - Γρηγοράκος είχαν δημοσιεύσει μια άλλη απόφαση στο ΦΕΚ (επισυνάπτεται), η οποία έδινε κατευθυντήριες οδηγίες για την τοποθέτηση νέων ειδικευομένων στα νοσοκομεία.

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) απέστειλε επείγουσα επιστολή στο νέο Υπουργό Υγείας επισημαίνοντας τα προβλήματα που προκαλεί η εφαρμογή της εν λόγω απόφασης.

Προειδοποιεί, δε, πως όχι μόνο θα κλείσουν τμήματα αλλά και ολόκληρα νοσοκομεία όπως το Γ.Ο.Ν.Κ..

Η αντίδραση του Υπουργείου Υγείας αναμένεται με ενδιαφέρον.

virus.com.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +89367+3163 - adTechUnit 9
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θέλει τόλμη για τον κάθε άνθρωπο να φύγει από το σκοτάδι
Η πορεία προς τη γνώση του εαυτού δεν...
Μπορείτε να κατορθώσετε το ακατόρθωτο
Αν πιστεύετε ότι είστε ανίκανοι να...
Φθινοπωρινή κατάθλιψη: Όταν ο καιρός μας ρίχνει την ψυχολογία
Ο καιρός αλλάζει, η θερμοκρασία γίνεται...