Τα απογεύματα στη Ριζούπολη

Η ιστοσελίδα της ΑΕΚ θυμάται τις αναμετρήσεις των με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο «Γ. Καμάρας».

«Η ΑΕΚ και ο Απόλλων Σμύρνης ήταν παραδοσιακά ένα από τα κλασικά ζευγάρια του αθηναϊκού και του ελληνικού ποδοσφαίρου, όμως είχαν να βρεθούν σε ίδια κατηγορία δεκαπέντε χρόνια. Όταν ο Απόλλων άρχισε να κατρακυλά τις κατηγορίες, από το 2000 και μετά, η ΑΕΚ ήταν πρωταγωνίστρια στην Α’ Εθνική, ενώ όταν η ΑΕΚ έζησε η περιπέτεια της Football League 2, ο Απόλλων είχε επιστρέψει για μια σεζόν στα μεγάλα σαλόνια.

Ακόμα περισσότερα χρόνια –για την ακρίβεια δεκαέξι- είχαμε να δούμε αγώνα σε ένα από τα γήπεδα που αποτέλεσαν τις ιστορικές έδρες των δύο ομάδων: στη Νέα  Φιλαδέλφεια και στη Ριζούπολη. Το γήπεδο της ΑΕΚ δεν υπάρχει πια, όμως ο Απόλλων εδρεύει εδώ και 69 χρόνια στη… διπλανή γειτονιά και περιμένει αύριο την Ένωση για ένα ραντεβού από τα παλιά: από εκείνα τα ωραία χρόνια που η Ριζούπολη γέμιζε ασφυκτικά για τους αγώνες ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Τελευταία αναμέτρηση ήταν το 1-1 στις 14 Φεβρουαρίου 1999. Προηγήθηκε ο Απόλλων με τον Ντικουμέ και ισοφάρισε η ΑΕΚ με τον Χρήστο Μαλαδένη. Ένα χρόνο μετά, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» φιλοξένησε (και νίκησε με 3-2) την ΑΕΚ ως προσωρινά γηπεδούχος στο Καραϊσκάκη και έκτοτε δεν ξαναβρέθηκαν παρά μόνο στο Κύπελλο το 2002, με τον Απόλλωνα γηπεδούχο στο… Μπραχάμι!

Η Ριζούπολη, λοιπόν, έχει να φιλοξενήσει το συγκεκριμένο ζευγάρι από… τον προηγούμενο αιώνα. Γι’ αυτό και όσοι βρεθούμε εκεί το απόγευμα της Δευτέρας, θα ζήσουμε ένα δίωρο συγκίνησης και αναμνήσεων. Τι αναμνήσεων; Δείτε το φωτογραφικό αφιέρωμα του www.aekfc.gr στις αναμετρήσεις Απόλλωνα-ΑΕΚ στα χρόνια της Α’ Εθνικής και θα καταλάβετε…»

Σχετικά άρθρα