Ο Ιγκλέσιας των Podemos μίλησε σε χιλιάδες Ισπανούς στα ελληνικά [εικόνες & βίντεο]

1 Φεβρουαρίου 2015

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Μαδρίτη το Σάββατο στη σθεναρότερη επίδειξη στήριξης προς το αριστερό αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ισπανία, το Podemos, που τάσσεται κατά των προγραμμάτων λιτότητας.

Το πλήθος φώναζε το σύνθημα «ναι, μπορούμε» και «τικ τακ τικ τακ», υπονοώντας ότι ο χρόνος τελειώνει για την πολιτική ελίτ της χώρας, ενώ ο ΠαμπλοΙγκλκέσιας απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους στα ελληνικά, στέλνοντας μήνυμα στήριξης στην ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν ελληνικές σημαίες (λόγω προφανώς της νίκης του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα με το οποίο πολλοί το συγκρίνουν όπως γράφει το Ρόιτερς) αλλά και ισπανικές σημαίες και πανό που έγραφαν «τώρα είναι η αλλαγή».

Το κόμμα Podemos («Μπορούμε») ιδρύθηκε μόλις πριν από 1 χρόνο, αλλά προκάλεσε αίσθηση καθώς κέρδισε 5 έδρες στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στην παρούσα χρονική στιγμή προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των περιφερειακών και βουλευτικών εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν εντός του 2015.

«Οι πολίτες βαρέθηκαν με τους πολιτικούς» δήλωσε η Αντονία Φερνάνδεθ, μία 69χρονη συνταξιούχος από τη Μαδρίτη που συμμετείχε στην κινητοποίηση μαζί με την οικογένειά της.

Ο Φερνάνδεθ, που ζει με το σύζυγό της με 700 ευρώ το μήνα, το άθροισμα των συντάξεων τους, επισήμανε ότι κατά το παρελθόν ψήφιζε το σοσιαλιστικό κόμμα ωστόσο έχει χάσει την πίστη της λόγω των χειρισμών του για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και των μέτρων λιτότητας που επέβαλε.

«Εάν θέλουμε να έχουμε μέλλον, χρειαζόμαστε δουλειές» τόνισε η ίδια.

 

 

 

 

Πίσω από τον Ιγκλέσιας διακρίνεται ο ηγέτης της γαλλικής αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν

 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ