Ο Νόλε στην κορυφή της Αυστραλίας

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατάφερε να επικρατήσει του Άντι Μάρεϊ στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν και να σηκώσει το πρώτο μεγάλο τρόπαιο της σεζόν.

Ο Σέρβος Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης νίκησε με 3-1 σετ (7-6,6-7,6-3,6-0) και έβαλε στη συλλογή του τον 5ο τίτλο από την χώρα των καγκουρώ και το όγδοο γκραν σλαμ της καριέρας του. Πλέον στο συγκεκριμένο τουρνουά βρίσκεται πίσω μόνο από τον Ρόι Έμερσον που έχει 6 τίτλους. Αυτή είναι η 16η φορά που ο Νόλε βγαίνει νικητής από τη μάχη του με τον Μάρεϊ σε σύνολο 24 αναμετρήσεων.

Ήταν σε εκπληκτική κατάσταση και αυτό φάνηκε ιδιαίτερα στο 3ο game όταν με ένα σερί 12-1 ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και έφτασε στην κορυφή. Αν και στα δύο πρώτα σετ, που ολοκληρώθηκαν μετά από 26 γκέιμ είχε κράμπες και ενοχλήσεις, κατάφερε να τα αφήσει στην άκρη και να νικήσει. 

Ο Τζόκοβιτς τη Δευτέρα θα φτάσει στους 12.245 βαθμούς, για να αυξήσει τη διαφορά του από το Νο2 και τον Φέντερερ στους 3.000 βαθμούς! Ο Μάρεϊ, ο οποίος έχασε για 4η φορά σε τελικό Αυστραλιανού Όπεν, θα επιστρέψει στην κορυφαία 4άδα και συγκεκριμένα στο Νο4 του κόσμου, κερδίζοντας δύο θέσεις.

Σχετικά άρθρα